Ako (ne) nakupovať počas tehotenstva?

mája 05, 2020





Tento článok som chcela spísať a vypustiť do sveta už v januári keď začali tie výpredaje a zľavy na rôznych eshopoch či kamenných obchodoch. Žiaľ sa mi to nepodarilo a teraz som dokonca rada že je to tak, pretože také bláznivé nákupy môžu ženy zažiť nie len keď sú zľavy ale dokonca aj keď zistia že sú tehotné a teraz sa nebudem baviť o nákupoch oblečenia a výbavičky pre drobca ale budeme sa baviť o nákupoch oblečenia práve pre Vás.

Poznám totiž to ženy ktoré keď sa dozvedeli že sú tehotné začali panikáriť a bláznivo nakupovať, pretože zhruba v tom 3-4 mesiaci už rastie bruško a oni sa proste nezmestia do nohavíc, trička, bundy alebo iné druhy oblečenia ich tlačia, tak sa zrazu v hlave zapne motorček, ktorý sa zapína každej žene vždy ráno keď stojí pred šatníkom. Ten motorček proste vydáva zvuky ,, nemám čo na seba". Poznáte to však? A presne toto prežívajú aj niektoré ženy ktoré zistia že sú tehotné. A preto som rada že som znova v tomto období a môžem Vám spísať tento článok z radami ako sa nezblázniť a nenakupovať blbosti. 

1.)  zoznam

V prvom rade si uvedomte že prvé mesiace skutočne nebudete potrebovať nič nové, pretože sa zmestíte do všetkého čo máte v šatníku a ďalšie mesiace si nakúpte len to podsatné. Verím že v šatníku máte šaty, kabáty, trička a iné veci v oversize veľkosti, preto je úplné zbytočne kupovať takéto veci. Jedine čo sa Vám oplatí kúpiť zhruba vo vyššom štádiu tehotenstva sú nohavice. Výber nohavíc už nechám na Vás, pretože vy musíte zistiť v ktorých sa cítite najlepšie. Takže si spíšte zoznam čo vlastne potrebujete v posledných mesiacoch. Nezabúdajte že ešte pár mesiacov po pôrode budete nosiť tehotenské oblečenie keďže bruško sa hneď nestratí ( teda česť výnimkám akou som ja).

2.) cena

Ako som vyššie spomínala tak tehotenské oblečenie budete nosiť len pár mesiacov, preto je zbytočné míňať na neho mailand. Tí ktorí sem chodíte pravidelne tak viete že ja som v poslednom čase podľahla sekáčom, preto ani v tomto prípade by som sekáče nezahadzovala. Ak sa Vám však nepáči tem pach po čistidle tak skúste rôzne bazári alebo sa skúste opýtať medzi kamoškami. Ušetríte tak peniaze a aj tak sa tých veci po pár mesiacoch budete sama zbavovať. 

3. ) sezóna

S tehotenským oblečením je to ľahšie pretože si musíte nakúpiť veci práve pre danú sezónu. Nemôžete si predsa kúpiť šaty v zime a povedať si že ich budete nosiť v lete. Ono by to celkom aj šlo ale ak si počas tehotenstva kúpite šaty o veľkosti M tak je pravdepodobné že do leta budete nosiť S a šaty na Vás budú visieť  Preto je lepšie ak si kúpite sezóne oblečenie. 

4.)  veľkosť 

Tak ako je potrebné si uvedomiť čo skutočne potrebujete je dobré si uvedomiť že veľkosť počas tehotenstva no aj po ňom mení. Preto si veci zaobstaravajte vo väčšej veľkosti alebo oversize. Môže sa stáť že ani tak skoro po pôrode neschudnete na svoju pôvodnú veľkosť a že Vám veci ostanú ale ak sa budete snažiť tak sa tých veci určite jedného dňa zbavíte.

5. ) pohodlie

V tehotenstve ale aj v normálnom živote by ste si mali vyberať oblečenie ktoré je pohodlné, v ktorom sa budete cítiť dobre a hlavne príťažlivo. Niektoré ženy počas tehotenstva bojujú s tým že priberú pár kíl, že majú strie a preto je dobre ak si vyberiete oblečenie v ktorom sa budete hlavne vy cítiť dobre a príťažlivo, pretože verte či nie ale mužovi sa budete páčiť vždy ( teda hlavne tým s rozumom ) 


Verím že som Vám aspoň trošičku pomohla pri nákupoch a ja sa na Vás teším pri ďalšom článku či videu. Aby sme boli viac v spojení tak ma môžete sledovať aj na iných sociálnych sieťach. 

[ YOUTUBE ]  //  INSTAGRAM ]  //   FACEBOOK ] 




OOTD: Čelenka, nohavice: Second hand
Sveter, Kabelka : Gate
Topánky: CCC 











You Might Also Like

19 comments

  1. Myslím, že by měly ženy v těhotenství nakupovat až se nevejdou do těch starých věcí. Jakože když cítí, že jsou jim kalhoty nepříjemné, pořídit si teprve nové nebo nějaké příjemnější, natahovací :) Panikařit dopředu není dobré, vždyť kdo dopředu ví, jak veké bříško nakonec bude mít?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak v tomto s tebou súhlasím. Je zbytočne nakupovať skôr než sa naozaj do tých veci nezmestí.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc ti to na fotkách sluší a myslím, že máš pravdu, důležité je především cítit se pohodlně. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásny outfit a tá kabelka je úplne skvelá. Mne sa k tejto téme tanieš vyjadruje, pretože dúfam, že túto tému tak skoro ešte riešiť nebudem musieť, ale veľmi sa mi páči ako si to zhrnula a súhlasím s tebou.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne. No tá kabelka bola už v zľave a teraz je ešte lacnejšia :D

      Odstrániť
  5. Skvělé a užitečné tipy, moc ti to v těhotenství sluší a tvé outfity jsou stále perfektní! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem veľmi pekne. Som rada že sa ti outfity páčia.

      Odstrániť
  6. Vieš mne príde trochu divné ako hráš formu že si úspešná MLM podnikateľka a nakupuješ oblečenie, potom zrazu pridáš článok že vás bude XY v jednoizbáku a nemáte za čo žiť a potom zase článok o (ne)nakupovaní v tehotenstve..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som nikdy nepovedala že som úspešná v MLM, áno venujem sa tomu ale nikde som nepísala a netvrdila že som úspešná. Po ďalšie ja netvrdím že nemáme za čo žiť len že nemám pomáha rodina. Atď. Ono je toho veľa na vysvetľovanie a nemienim to tu rozoberať. Ak chceš môžeme sa stretnúť osobne a všetko ti poviem ako to je ale na blogu to zatiaľ nemienim rozoberať.

      Odstrániť
  7. Taky si myslím, že by člověk za těhotenskou módu neměl moc utrácet, přece jenom ji tak dlouho nevynosí :) Seznamy jsou klasika, aby člověk koupil jen to, co doopravdy potřebuje a ušetřil tak nějakou korunu.

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak. Žena počas tehotenstva nevie o koľko veľkostí sa zväčši a po pôrode o koľko zmenší. Takže je naozaj potrebné kupovať len pár kúskov ktoré sú nevyhnutné.

      Odstrániť
  8. I really liked your blog so much. Got fashion tips for men over 30?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Just wanted to let you know that I always love your content!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. na stejné téma jsem právě dopsala článek :) když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, musela jsem si jít koupit alespoň o číslo větší kalhoty, které by mě neškrtily na břiše, jelikož v zaměstnání a cestou do i z něj jen sedím. další nákupy byly nutné především proto, že jsem začla přibírat na váze a moje běžné oblečení už mi začínalo být těsné. nakoupila jsem si oversized šaty a těhotenské kalhoty, které mají pro rostoucí bříško prostor. a pokud všechno to oblečení po porodu nevyužiju, pravděpodobně ho prodám někomu, komu se bude hodit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak treba uvažovať. Nakupovať až keď začne byť oblečenie tesné alebo ak máme oversize veľkosť v šatníku tak vynosiť práve tu.

      Odstrániť
  11. OMG! You always inspire me to try new things with my clothing.. Such a great influencer! x

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe