AKO SI NÁJSŤ SVOJ ŠTÝL?

augusta 20, 2019

 

Túto otázku si kladie mnoho mladých dievčat, žien no aj my dospelé a sebestačné ženy, matky a manželky. Kde máme nájsť ten správny štýl práve pre nás? Ako nenakupovať niečo čo nám bude visieť len v skrini? Prečo mi nesedí to čo pristane tamtej? 


Je mnoho faktorov a článkov a dokonca aj podkástov ako si nájsť vlastný štýl. Ja napr milujem podkást od Alenky zo školy stylu. Určite ste o nej už počuli a ak nie tak sa bežte pozrieť na ich stránku a blog. Verím že jedného dňa sa stretneme a ja si u nej spravím kurz. Ale dnes Vám však v tomto článku prezradím zopár mojich trikov a tipov ako si nájsť svoj štýl.

1: Hľadaj inšpiráciu. Tento krok ti je asi veľmi jasný a známi. Ale pozor si však dávaj nato koľko rokov ma tvoja inšpirácia. Tým myslím že to čo vyzerá dobre na mladšej žene nemusí na staršej. Preto si hľadaj inšpiráciu primeranú svojmu veku. Vieš si predstaviť žeby taká 80 ročná babička nosila krátke shortky zarezané do zadku? V tomto veku nebude určite vyzerať šik, krásne, elegantne a ani decentne. Preto buď obozretná akú inšpiráciu si nájdeš. 

2: Vyfoť si svoje outfity. Tie ktoré sa ti budú najviac páčiť vystihujú tvoj módny štýl. Možno sa ti budú páčiť aj dve tri štýly a to je dobre lebo každý deň sa cítime na iný štýl, máme inú náladu a každý deň je iné počasie. 

3: Experimentuj. Možno máš vo svojom šatníku zopár netradičných kúskov vďaka ktorým si pripadáš zaujímavejšia a krajšia. A ak také kúsky nemáš tak si skús nejaký taký kúsok zaobstarať. Napr vidíš že máš v šatníku samé rifle, jeansy, shortky? A čo ich tak rozbiť nejakou sukňou? Vládne v tvojom šatníku čierna, biela a jemné farby? Tak si rozbi niečim farebným. Ak sa ti to nebude páčiť tak budeš vedieť že to nie je tvoj štýl. 

4: Typ postavy. Ako som vyššie spomínala tak to čo sadnej jeden nemusí druhé a to je práve podmienené postavou. To čo sa hodí žene s typom postavy hruška nesadne tej ktorá ma postavu obráteného trojuholníka. Preto je dobre vedieť aký typ postavy máš a ak to nevieš tak na mojom youtube kanále nájdeš typy a triky ako môžeš zistiť aký typ postavy si. 

5: Povolanie. Mnoho vecí a hlavne svoj šatník často krát prispôsobujeme práve povolaniu. Často krát sa stane aj to že náš office štýl sa nám tak zapáči že ho potom už preferujeme aj v klasické dni a to je presne Váš štýl. 

A to je asi tak všetko. Jedno si však pamätajte a riaďte sa tým. Nemusíte mať len jeden štýl ale môžete ich mať mnoho no vždy vo Vás bude jeden prevládať a ten ktorý prevláda je ten pravý pre Vás, pretože sa v ňom cítite najlepšie. Len musíte prísť nato ktorý to je. Ja milujem napr: extravagantný štýl ale zároveň aj elegantný, no a občas sa mi stane že zatúžim po jemnom dievčenskom štýle ako môžete vidieť na fotkách. 

AKÝ ŠTÝL MÁTE RADI VY? A AKÝ ŠTÝL NOSÍTE A PREFERUJETE? AKO STE HO OBJAVILI? 

OOTD: ŠATY, RUKSAK: SECOND HAND
TENISKY: DEICHMANN
OKULIARE: GATE
CHOKER: LONDÝN
PRSTENE: ALIEXPRESS












You Might Also Like

18 comments

  1. Já nemám úplně vyhraněný styl, ale jak píšeš, je třeba ho přizpůsobit i práci. Nemáme vyloženě dress code, ale zase nemůžu přijít úplně v čem chci, aby si kolegové nemysleli něco špatného :-) preferuji ale pohodlnost a barvičky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je dobre že máš takú prácu :) Áno musíme si dávať pozor nato čo si ostatný hlavne v práci myslia a ako pôsobíme na ľudí aby sme zbytočne nevyvolali iné dojmi než chceme :)

      Odstrániť
  2. Pěkný článek. Na inspiraci nejraději využívám Pinterest nebo Instagram, vždy objevím něco nového. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ako aj ja 🙂 Ja najviac Pinterest. Zadam si len čo chcem aku vec chcem práve obliecť a nájde mi inšpirácií až až ☺️

      Odstrániť
  3. Super článek!:) Mně se líbí spousta stylů, třeba boho styl, paktakový ten ,,čarodějnický" a pak i elegantní klasika :D Já osobně se oblékám nejčastěji hodně obyčejně, mám ráda pohodlné basic kousky:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ako ja 😊 každý deň sa oblečiem na iný štýl 🙂

      Odstrániť
  4. Pekný outfit. ;) Ja by som povedala, že asi ani nemám štýl, lebo nosím fakt rôzne veci, ktoré sa nedajú nejako zaradiť. :D Mám v skrini motorkársku vestu aj romantické kvetinové šaty. Tak neviem. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďalši skvelý článok, ktorý určite pomohol nejednej dievčine, či mužovi.
    Keď sa tak pozerám na svoj šatník, milujem ženskosť a eleganciu. Šaty, sukne, veci ktoré krásne obopínajú postavu atď. Popri tom, že milujem ženskosť v móde mám rada keď je to iné. Možno trochu eytravagantné, jemne divné. Ale celá táto moja ženskosť sa bije s tým, že väčšinu svojho voľného času sa venujem tancu, hip-hoľu čo je celkom dosť veľký opak oproti ženskosti. A preto som jeden deň za princeznú a druhý deň vyzerám ako z otcovej skrine. Ale baví ma to 😂
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno ale tvoje outfity vyzerajú skvelo a zaujímavo 😊 veľmi sa mi páči tvoj štýl

      Odstrániť
  6. Tak krátké, dívčí šaty a přesto úžasně chic! Jo, toto je přesně ten typ oblečení, který mít nemůžu, ač jej pravidelně obdivuji v katalozích. :D

    Já začala poměrně brzy s módou "blbnout" a pak jsem se během pár let vyprofilovala k současnému stylu. Asi jsem to měla jednodušší v tom, že u nás v rodině se vždycky nosila ženská móda, šaty, sukně a podpatky. Tak mi to přišlo i jako mladé holce přirozené a sama se toho teď držím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak je úžasné že takto si si to aj ty vzala. Ten štýl. U nás bolo zase že každý mal iný štýl a preto sa aj na mňa nalepil taký nešpecifikovaný styl. Sestra v Anglicku nosila veci ktoré sa nosili tam takže ja som začala tiež a potom som prešla na extravagantný štýl a začala som si odtiaľ nosiť všelijaké divne kúsky 😊 a mám to do dnes ten divný štýl 😊

      Odstrániť
  7. Tie tipy sú fakt vynikajúce, jeden z článkov z ktorých som si aj niečo vzala :) A šaty sú nádherné! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ďakujem :) som rada že pomohol a niečo si si s toho vzala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já se letos docela našla v šatech a sukních a to jsem je jinak ráda nakupovala, ale už nenosila. To až letos. A crop topy jsou mojí novou láskou taky. :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to je super :) my máme také horúčavy že najlepšie je aj mne len v sukniach a šatách :)

      Odstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe