VIERA A MÓDA | NEPÍSANÉ PRAVIDLO

novembra 19, 2019

 

 

Od kedy mám deti tak milujem prechádzky, pretože sledujem čo majú iné ženy oblečené, aké majú topánky, doplnky, čo nosia na ihrisko, do mesta a podobne. 



Možno teraz týmto článkom niekoho naštvem a možno si niekto povie že mám pravdu ale nejde mi ani o jedno ani druhé. Moje články sú čisto o tom ako to vidím, cítim a čo vám chcem povedať.
Ale späť k téme. Medzi tým ako sa prechádzam z deťmi cez týždeň a víkend je veľký rozdiel. Nie je to rozdiel v tom že čo mám oblečené či ako vyzerám, lebo prakticky obliekam sa tak ako sa práve cítim a to isté platí aj o výzore. Z vlogov ste si mohli všimnúť že nemám problém byť bez makeup ale zase občas mám potrebu byť za takú glamy woman.


A keď si tak všímam tie ženy tak vidím že medzi nimi sú aj také ktoré skratka vidím aj cez týždeň no aj víkend. Ženy ktoré cez týždeň nosia rifle, svetre, tepláky, tenisky, botasky, či ruksaky alebo aj maxi kabelky, do ktorých sa snáď zmestí aj celý stôl. Je mi jasné že nie každá sa cíti príjemne v opätkoch, sukni, šatách či nemôžu a nevedia prestať celý deň v opätkoch v práci. Každá sme iná a ja to úplne chápem a rešpektujem. Dokonca viem že na ihrisko, či herne a prechádzku s dieťaťom ktoré už behá si skrátka nevezmete opätky ( dávam klobúk dole pred takými matkami ktoré nosia opätky aj keď ich dieťa už behá samo ) to by bola čisto samovražda. To isté sa týka vizáže. Cez týždeň malo čo upravené, vlasy mastné a bez makeup len nejaký ten krém či BB krém.


Ale keď vidím tie ženy v nedeľu sú iné. Sú elegantné, majú makeup, opätky, vlasy upravené a lesklé. Je to zrejme preto že idú do kostola lebo v jeho blízkosti ich stretávam. Od kedy si pamätám a navštevovala som kostol to bolo takto. Ženy som cez týždeň vydávala neupravené alebo len minimum no do kostola vytiahli tie najlepšie a najkrajšie šaty, kostými, šperky, nahodili ruže a obuli opätky.

Už od dávnych čias sa v kostoloch chodilo elegantne, dodržiaval sa takzvaný kódex alebo skôr nejaká módna etiketa. Ženy už v minulých storočiach nosili do kostolov, sál, synagóg, meshit len tie najlepšie šaty, sukne, opätky alebo čo je v danej viere proste pravidlom. U katolíkov to bolo tak že ženy museli mať sukne alebo šaty kde sukňa nemohla byť kratšia než nad kolena, no dnes ženy nosia kostými, krátke sukne a čo sa tíka vizáže tak tam tiež platilo že menej je viac zatiaľ čo dnes vidíte ženy s červenými perami. Veď každý predsa vraví že červená je hriešna farba tak prečo ju nosia do kostola a na posvätné pôdy?


Je mnoho žien ktoré keď stretnete cez týždeň tak ich nespoznáte pretože majú tepláky, roztrepané vlasy, kruhy pod očami, botasky ale zrazu v kostole ich vidíte ako elegantné dámy na vyššej úrovni. Mali by sme na seba myslieť aj cez týždeň, snažiť sa vyzerať dobre, nehovorím o vzbudení závisti ale o tom aby sme sa sami cítili dobre, lebo verím a viem že keď práve v nedeľu zo seba urobíte dámu tak sa cítite a cítime omnoho lepšie, príťažlivejšie a žiadanejšie než predtým. Je jedno či sme matky, dcéry, slobodné či manželky. Vytiahnite najlepšie oblečenie práve dnes a teraz. Nie v nedeľu aby sme vzbudili závisť, babky mali čo preberať počas kázne či po omši ( určite to poznáte: , Videla si čo tota mala oblečené" ).


Preferujme módu, štýl, eleganciu a ženskosť každý deň a verím že sa budete cítiť lepšie a budete sebavedomejšia už teraz. Aj keď občas sa v kostole tvárime že sme sebavedomé, silné ženy a pritom opak je pravdou. Nebuďme Popolušku len v kostole ale vždy, 24 hodín denne a dodržujme veriaci kódex každý deň.

VŠIMLI STE SI NIEKEDY TIETO ŽENY ALEBO STE SAMA TAKÁ MYŠKA CEZ TÝŽDEŇ A V KOSTOLE PRINCEZNA? VZBUDZUJETE V ĽUĎOCH ZÁVISŤ LEN V JEDEN DEŇ ALEBO JE TO PRAVIDELNE? 

OOTD: SUKŇA, TOP: SECOND HAND
NÁUŠNICE: ALIEXPRESS
KABELKA, ČIŽMY: GATE

Ak sa Vám páči môj blog tak ma určite sledujte aj na youtube, kde sú vždy nové videá zo sveta módy, krásy a lifestyle. Tak isto ma poteší každý jeden nový odber na instagrame, pretože sa tam delím o svoje myšlienky práve v daný moment a tak sa snažím byť s Vami v ešte lepšom spojení.










You Might Also Like

18 comments

  1. Ooo, vydařené fotky! :) To se moc povedlo.
    Lola-J.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný outfit i zajímavé zamyšlení. Já nad tím nikdy dříve neuvažovala, sama do kostela nechodím. Také však myslím, že je škoda rozlišovat "běžný den" a "neděli". Dnes už nemáme jen jedny slušné šaty a boty, jako tomu bývalo dříve, aby bylo nutné si je schovávat na vzácné příležitosti. U starší generace to chápu, u mladší mi to přijde trochu smutné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Áno je to smutné lebo mladí ľudia by mali skôr byť tí priekopnici módy ale málo kedy nosia tie krásne šaty a oblečenie čo majú práve na tie výnimočné príležitosti.

      Odstrániť
  3. Červená je hříšná barva, tak to by mě tam asi s mojí barvou vlasů ani nepustili :D
    Sama tedy nikam do kostela nechodím, ani nejsem věřící, už několik let mě ale láká jít na půlnoční mši na Štědrý den, tak uvidím, třeba se letos stihnu zajít podívat.
    Určitě souhlasím, že je velmi důležité se cítit dobře, to je důležité pro všechny další aspekty našeho života.
    Krásný outfit i fotky, moc ti to sluší, hlavně se mi líbí ty boty, sama teď podobné sotva sundám :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež dlho nebola v kostolo ale zato bývame blízko neho takže to vidím ☺️ A ďakujem ja by som chcela ešte hnedé kozacky

      Odstrániť
  4. Tyhle vysoké kozačky naprosto miluju! Celý outfit se ti moc povedl :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaujímavé pozorovanie. :) Outfit je veľmi pekný.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Lovely outfit. I like your skirt... kisses

    Follow for follow? <3

    https://iamioannes.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ta sukně je moc krásná! A ze sekáče? Skvělý úlovek 😊 já se vyparádím většinou jen když někam jedeme nebo při nějaké zvláštní příležitosti :) jinak jsem spíš Popelka all the time (myšleno jako šmudla 😅)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa rada obliekam a milujem to keď sa môžem pekne obliecť aj v obyčajný deň. A ďakujem bol to fakt skvelý úlovok.

      Odstrániť
  8. Skvelé fotky, tá sukňa je prekrásna! :) Aj čižmičky nad kolená, tie úplne zbožňujem! :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. No čižmičky by som chcela aj hnedé ešte nejaké :) Možno časom :)

      Odstrániť
  9. Pěkné fotky! Nevím, mě někdy připadá, že lidé mají pěkné oblečení schované ve skříni jen pro opravdu výjimečnou příležitost. Když se hezky obléknu přes pracovní týden, jen tak pro dobrý pocit, hned se setkám s reakcemi typu "kam jdu". No nikam, prostě chci vypadat hezky a upraveně, to je vše. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Toto presne počúvam ja od mami keď prídem na návštevu a mam nedajboze makeup ci sukňu 😊

      Odstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe