AKO VYZERAJÚ HIPPIES V TEJTO DOBE?

júna 30, 2021



 

 Viete aká bola skutočná pointa Hippies a prečo sa vlastne nazývali ,,deti kvetov?"


Keď sa povie slovo Hippies tak mnoho z nás si predstaví nejakých zhulených ľudí, ktorý prevádzajú orgie. Ale v skuotnčoti bolo Hippies o niečom inom. Ľudia tohto presvedčenia boli skôr za záchranú prírody, boli proti vojne, hľadali sami seba alebo aj svoje tzv alter ego. Hippies sa objavilo v 70 rokov, 20. storočia ale ich história siahá až do dnešných čias. Dnes už Hippies ľudia sú skôr miernejší a namiesto toho aby hulili cvičia jógu a robia batiku. A presne o móde bude tento článok. 

Móda 70 rokov bola plná paradoxov, pretože zatiaľ čo uzávali prírodné materiály a ťahali sa k tomu prírodnemu, ich oblečenie bolo často krát neónové, plné trblietok a pierok. Samozrejme že boli uznávané aj oblečenia z ľanu, kvetinové vzory boli proste pre nich TOP, folklórne motívy, boho motívy, dlhé sukne, šaty a čelenky bolo proste gro tejto doby. Ich cieľom bolo aj to aby sa chránila príroda a preto staré oblečenie šily, prešívali, plátali a menili na nové. V tej dobe bolo ťažko uspieť ako módny návhrár. 

70. roky priniesli ženám nohavice. A hoci je samozrejmé, že nohavice nosievali príslušníčky nežného pohlavia už roky predtým, v siedmej dekáde 20. storočia sa stali úplne bežnou súčasťou ženského šatníku a každodenného života. Keď však nohavice, tak zvonovky! Tento trend, ktorý sa aj v dnešnej móde stále vracia, sa zrodil práve v 70. rokoch a výrazne ovplyvnil smerovanie módy.  Vyznačovali sa rozšíreným zvonovým koncom, predlžovali postavu a opticky zoštíhľovali stehná. Džínsy boli v sedemdesiatych rokoch takmer až povinnou uniformou každej mladej ženy, zažívali svoj zatiaľ najväčší boom v dejinách módy!

A ako ste si mohli všimnúť tak práve 70 roky a tzv zvonáče sú späť. Také to obdobie zvonáčov je späť a mne sa to hrozne páči. Keď som videla tieto zvonáče v Bonprixe tak som ich rozhodne musela mať ako takú kultúrnu pamiatku na tú dobu ale aj preto lebo krásne predlžujú postavu a navyše mi super prekrijú moje brucho. Som rada že ich mám a že ešte jedne rifľové mega zvonáče ktoré šila moja sestra mám šatníku. Tie Vám ukážem nabudúce. Ale späť k týmto zvonáčom. Hrozne sa mi zapáčili aj tie kvety na nich. Preto som si zladila outfit tak ako ho môžete vidieť. Je to taký pohodový Hippies outfitik, ktorý mám veľmi rada a rada ho nosím von ale aj do mesta. 

Čo však platí o Hippies aj v tejto dobe? Nie sú už taký promiskuitný ako v minulosti, no prírodu, vojnu a ekologiu uznávajú do dnes. A opojné látky nahradili skôr jogou a meditáciou. 

POZNALI STE HISTÓRIU HIPPIES? NOSÍTE ZVONÁČE AJ V TOMTO ČASE?


OOTD: SCARF: SECOND HAND 
SUNGLASSES, EARRINGS: GATE
TOP: SECOND HAND 
TROUSERS,BAG: BONPRIX
SHOES: DEICHMANN












You Might Also Like

22 comments

  1. Jaký je to materiál? Podobné ethno kalhoty z viskózy nebo lnu nosím v létě moc ráda. Jsou skvělou volbou tam, kde se kraťasy nebo krátká sukně nehodí, a přesto nechají kůži dýchat... Tyto jsou moc pěkné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno sú z viskozy :D sú skvelé a ľahké. a Ďakujem

      Odstrániť
  2. Moc Ti sluší :) díky za super výlet do historie módy. Zvonáče jsem na sobě nikdy neměla.
    Leník

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásně sepsáno, mnoho věcí jsem ani nevěděla! Asi bych v té době byla také hippies :D
    Tobě to sluší a krásně jsi to vše sladila!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myšlenky hippies se mi líbí, je to hezká filosofie. Jsem ráda, že se vrací i móda, protože květinové vzory a barvy, mají tak skvělou energii!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno je to krásne. A hlavne tá energia keď má niekto niečo farebné je neskutočná.

      Odstrániť
  5. Tato móda jde teda mimo mě. A zvonáče bych si už znovu na sebe nevzala. Za tento vracejísí se trend nejsem vůbec ráda :D Ale jejich filosifie mi je blízká :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa páči ich filozofia ale aj móda. Je veľmi voľná a zaujímavá a plná farieb

      Odstrániť
  6. Super outfit, já bych sice na něj neměla odvahu, ale tobě moc sluší! ♥

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Beautiful outfit! Your floral pants look amazing!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super outfit, tahle móda jde mimo mě, ale tobě moc sluší :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Skvělý článek, tento styl jsem vždy obdivovala a líbí se mi způsob oblékání - dokonale jsi vše sladila! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pristane ti to! :) Veľmi sa mi páči ten crop top

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe