AKO NA GÉLOVÉ NECHTY

júla 30, 2021

 



Ahojte Glam rodinka.

 

 Dnes tu mám pre Vás článok z beauty sféry, pretože vďaka stránke vasenechty.sk mi bolo umožnené pre Vás natočiť a napísať článok, ako sa robia gélové nechty priamo z domu, alebo teda priamo u Vás doma. Ja ako mamina piatich detí nemám ani najmenšiu šancu sa dostať niekde do salóna, aby mi spravili nechty. A preto som nesmierne rada a vďačná práve tejto stránke, že si môžem práve takéto nechty spraviť doma. Aj keď je to veľmi pracné a priznám sa že som ich ako začiatočníčka robila veľa, ale fakt že veľa hodín tak sa z nich nesmierne teším. K dnešnému článku Vám prinášam aj video s tutoriálom a mini recenziou, ktorú si však môžete prečítať aj v tomto článku.




ČO NÁJDETE V SADE


15g gél jednofázový priehľadný (clear), nepraská a nerobí bubliny

15g gél COVER - kamuflážny na krytie nerovností a prechodov
5g farebný gél, farbu vyberáme podľa dostupnosti skladu
100ks naturálne tipy v boxe
100ml cleaner - odmasťovač gélovej hmoty po vytvrdení v UV lampe
100ml acetón remover - tekutina na odstraňovanie nechtov a čistenie štetcov po modeláži od gélu
15ml primer - pre lepšie prilnutie ÚV gélu na umelý necht
7,5 g lepidlo, extra silné s kefkou
5x drievko
1x profesionálny kovový skladací štetec na nanášanie gélu, farba podľa aktuálnej dostupnosti
1x štetec na zdobenie nechtov alebo nanášanie gélu
1x gilotína

1x olejček na nechtovú kožičku s vôňou
50x hrubá kvalitná buničina

20x šablóny na tvorbu nechtov
3x farebný glitrový prášok v ampulke
1x pekné vodové nálepky
1x cvičný prst
1x pilník blok biely štvorstranný na dočistenie a jemné pilovanie pred aplikáciou

3x pilník: 1x banán, 1x rovný a 1x loďka rôznych drsnostiach 80/100/180/240

1x krásne nové 3D nálepky s lemovaním

1x transférova fólia so vzorom náhodného výberu v plastovom alebo sáčkovom obale

návod tlačená forma + záručný list: podrobný postup modelácie, obrázky a rôzne linky

a UV lampu




TUTORIÁL: Skôr ako začnete by ste si nemali nechty namáčať, ak tak urobíte, počkajte 10 až 15 minút, aby Vám nechty uschli. Ako prvé si vezmeme olejček na nechtovú kožičku a so štetcom ho nanesieme na kožičku. Vďaka tomuto olejčeku nám kožička pekne zmäkne a my ju potom môžeme následne odstrániť či zatlačiť. Ako ďalšie si vezmeme pomarančové drievko a kožičku si zatlačíme. Ak tej kožičky máte veľa, tak je dobré, aby ste si ju odstránili s kliešťami na to určenými. Nikdy si kožičku nestrihajte s nožnicami, pretože si ju môžete narušiť a vďaka tomu Vám vzniknú trhlinky, kde Vám následne môže koža okolo nechtov krvácať alebo môžu vzniknúť aj iné kožné problémy ako napr. infekcie. 

Potom si vezmeme tipy a vyberieme si tie najvhodnejšie pre naše nechty. Dám Vám malý typ. Nikdy si nevyberajte tipy alebo nechty užšie než sú vaše nechty ale vyberajte skôr širšie. Trik spočíva v tom, že užší necht si nemôžete po bokoch spilovať, zatiaľ čo tie širšie áno. Ak už máte vybraté tipy, tak si zoberte nožnice a svoje prirodzené nechty si odstrihnite do čo najkratšej dĺžky. Pozor si však dávajte nato, aby ste nechty neskrátili príliš, pretože potom budete ešte s pilníkom prispôsobovať tvar nechtu spodnej časti tipu. 

Ak už máte takto necht pripavený, vezmite si tip a lepidlo a na spodnú časť naneste lepidlo. Len na tú časť, ktorú máte vyznačenú. Ak máte necht už prilepený, tak si vezmite gilotínu, pomocou ktorej si tip skrátite na požadovanú dĺžku. Ak už máte necht skrátený, tak si vezmite pilník, na ktorom je označenie 100/180 a pomocou neho si začnite tip tvarovať. To znamená, že si začnete pilovať bočné strany, ale aj dĺžku, ktorej určíte tvar. Pomocou tohto pilníka si však spilujte aj prechody medzi vaším nechtom a tipom a to až tak, že tam nebude žiaden prechod. Skrátka a jednoducho, na dotyk nebudete cítiť žiaden prechod. Teraz si vezmite blok alebo tzv. obdĺžnikový pilník a opilujte si trochu povrch svojho prirodzeného nechtu. Je to preto, aby Vám gél držal na nechte. Následne si vezmite kartáčik a oprášte si všetok ten prah, ktorý vznikol pri pilovaní. Ako ďalší krok si vezmeme primer a pretrieme si ním prirodzený necht. Dávajte pozor nato aby Vám primer nezašiel pod tip. 

No a púšťame sa do samotnej aplikácie gélu. Ja som mala v sade číry jednofázový gél, ktorý som si pomocou štetca nabrala. Presnejšie na špičku štetca si naberte maličké množstvo vo veľkosti hrášku a tú aplikujte na svoj prirodzený necht pár mm od kožičky. Potom tú guličky ťahajte k okrajom a následne do dĺžky. Ak už máte gél nanesený, tak by ste mali vidieť, že zboku vytvára písmeno C. Teraz si takýto necht dáme do lampy na 30 sekúnd. Ak si však robíte len po jednom nechte a dali ste si jednu vrstvu, tak ho tam nechajte 4 minúty. Ak budete dávať ešte farebný gél, tak si výpotok neutierajte. Následne si vezmite farebný gél a urobte s ním to, čo s čírym. Ja som si vybrala biely, z ktorého som si dala dve vrstvy, pretože pri prvej sa mi zdalo, že mi niekde presvitá. Následne po druhej aplikácii som si vzala cleaner, ktorý som si aplikovala na buničinu a zotrela som si výpotok, ktorý mi vznikol. 

Keďže sa mi zlial gél na boky a dopredu, tak som si vzala pilník a znova spílila nechty do požadovaného tvaru. To znamená, že som si opilovala kraje a špičku, pretože, ako vyššie spomínam, tam necht má mať tvar písmena C. Potom som si vzala kartáčik, znova oprášila prach a nakoniec vzala top coat. Takto ošetrené nechty som si dala do lampy na 2 minúty a moje nechty sú hotové.  




No a čo sa týka recenzie. Tú máte vo vnútri videa. Ale rýchle zhrnutie. Aj keď je sada malá, tak naprosto stačí pre začiatočníkov, ale aj pokročilých nechtárov. Nato že je sada cenovo dostupná, gély sú veľmi kvalitné. Ja mám nechty už týždeň a pekne držia. A to ako mamina sa starám o deti, upratujem, umývam riady atď. Takže za mňa je to skvelá sada a vrelo Vám ju odporúčam všetkými desiatimi.


You Might Also Like

12 comments

  1. Ta sada je moc krásná!
    Též si dělám gelové nehty doma, i když v minimalističtějším stylu, používám jen laky, ale nikdy jsem nebyla s nehty spokojenější a normální lak mi nevydrží ani den. Takto se o ně nemusím starat i více jak dva týdny a to je super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ešte laky neskúšala. Ale chcela by som. Rozmýšľam že si s tejto stránky nejaké objednám. Uvidíme no. Ja mám nechty už tiež pomaly 2 týždne a jedine čo vidím sú odrasty.

      Odstrániť
  2. Vyzerá to naozaj super! :) Pred pár rokmi som na gélové nechty chodila pravidelne a strašne sa mi páčili, hneď by som ich brala späť, no momentálne by som nemala veľmi možnosť chodiť ku kozmetičke, takže už som tiež rozmýšľala práve nad zakúpením nejakej takejto sady na gélové nechty na doma, možno nad tým opäť porozmýšľam :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala sadu pred pár rokmi od inej spoločnosti ale nebola dobrá. Ale táto je skvelá. Lacná a gély sú kvalitné. Naozaj odporúčam. Ja si idem objednať ešte nejaké tipy navyše a farebné gély.

      Odstrániť
  3. Wow, dělat si nehty doma! Vypadají skvěle, vůbec bych nepoznala, že se nejedná o profi práci. Já si nechávám nehty krátké, protože mě při drobném tvoření (vyšívání, šití apod.) delší nehty vadí při práci. Většinu času je nechávám bez laku, maximálně něco přírodního. O to výraznější laky ale volím na nohy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne ťa chápem. Ja som sa musela tiež naučiť robiť veci s dlhými nechtami a myslím si že už mi to ide :D Ja som pravý opak. Ja na nohách neutrálne ale na rukách chcem výrazné. Preto si objednám ešte farebné gély a nové tipy.

      Odstrániť
  4. Gelové nehty si sice nedělám, ale dlouho nad nimi uvažuji. Skvělé tipy! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús pozrieť lebo táto sada je lacná ale zase kvalitná. A nemáš začo :)

      Odstrániť
  5. Jsi šikovná, že si děláš gelové nehty sama doma :). Mně je kdysi dělala kamarádka, chtěla se to naučit :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ich tiež kedysi skúsala robiť sama, že začnem pracovať ako nechtárka ale nejak ma to nenadlcho. Ale teraz je to super. A ďakujem za pochvalu

      Odstrániť
  6. Sada je super, obsahuje vše potřebné. Věřím, že hlavně během covidu, kdy vše bylo zavřené to člověk ocenil :) Je super, že vydrží mnohem déle, než obyčejné nehty.

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je skvelá aj keď neni covid. Hlavne pre mamičky ktoré chcú mať aspoň nejaké také nechty a vyzerať dobre :D

      Odstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe