UPDATE: Ako sme to oznámili rodine?

apríla 20, 2020



Ahojte Glam rodinka. 


Dnešný článok ešte stále nebude o outfitoch ale bude znova o tehotenstve a takom dajme tomu že tehotenskom denníku, pretože práve v tomto období je mnoho vecí ktoré ženy trápia, mnoho vecí ktorými si práve cez toto obdobie prechádzame a keďže ja si tým prechádzame už po 5x tak viem čo všetko sa dialo pri každom jednom tehotenstve. Dnes budem teda pokračovať malým príbehom a vlastne skúsenosťami za tieto obdobia, pretože dnes by som Vám chcela prezradiť ako sme oznámili rodine že čakáme ďalšie bábo. V článku bude veľa a veľa faktov a možno to niekoho prekvapí ale poviem Vám úplne všetko, pretože ma nebaví sa už hrať na takú dokonalú rodinku a ideálny pár. Takže poďme nato.

Mať 5 deti v dnešnej dobe je naozaj šialené, priznám sa že občas nemáme ani na chleba aj keď priateľ pracoval v zahraničí ( dôvod prečo je to tak sa dozviete inokedy, pretože to je tiež na iný a dlhý beh). Veľmi dobre som vedela že to bude ťažké povedať všetkým členom rodiny že budeme mať ďalšieho prcka, pretože 4 deti a 2 dospelý žijúci v jedno izbáku nie je ľahké. Niekedy už len po sebe vrčíme ako psy ale čo už. Momentálne si nemôžeme dovoliť nič väčšie, inak by sme naozaj nemali čo do úst a dať deťom nie pár dní pred rodičovským ale už od začiatku mesiaca. Aj keď verím a dúfam že časom sa budeme mať lepšie a budeme mať domček. Nemusí byť extra veľký ale proste aby aspoň bývali 2 chlapci spolu, ďalší 2 spolu, a možno to 5 tiež samo alebo s chalanmi. Aby my sme mali svoju spálňu, kuchyňku, obývačku. Teraz po tomto čakám tie hejty a komentáre že sme mali byť zodpovedný, že načo sme si robili toľko deti keď na nich nemáme atď. Áno viem o tom že je to hlúpe ale mňa proste mama vychovala v tom presvedčení že potrat je niečo zlé, otrasné a ja sama proste nedokážem dať prečo to malé stvorenie ktoré vo mne rastie. Preto som to neurobila ani pri druhom, treťom, štvrtom a ani pri piatom. Hoc z opačnej strany rodiny prišli ponuky aby som tie potraty absolvovala. Nikto ma proste o tom nepresvedčí že mám ísť na potrat a to maličké stvorenie si dať vziať. Verím že keď sme to proste zvládli do teraz tak to zvládneme aj naďalej.

A teda naše oznámenie bolo dosť ťažké, lebo veľa členov rodiny nám pomáha. Či už finančne alebo aj tak že kúpia niečo chlapcom alebo si ich zoberú na pár dní aby sme ušetrili na jedle. Hrozne som sa toho bála ako to vlastne oznámiť. Pravda je že sme to ani poriadne neoznámili. Nebolo to žiadne také ántre ako vidíte na youtube alebo hoc kde, že mladí oznamujú že budú mať bábo. Žiadne špeciálne videá, žiadne krabičky s fotkou malého či malej, žiadne papučky a ni žiadne tehotenské testy položené pred rodinu. Nekonalo sa to ani pri jednom a ani pri tomto, pretože som sa hrozne bála reakcie okolia a rodiny ale keď som raz stretla kamarátku v obchode a povedala som jej to tak mi povedala skrátka že dieťa je dar, za ktorý musíme byť vďační. Či už je to prvé alebo piate. Tak som teda išla do toho.

Moja sestra, ktorá býva v našej bytovke, to uhádla sama, mame som proste povedala že idem si dať zapísať výsledky krvi do knížky a mama sa opýtala že do knížky?A ja som proste vysypala že do tehotenskej že v septembri budeme mať ďalšie bábo. Netvárila sa nadšene, pár dní mi volala a chcela len chlapcov a mňa vôbec nechcela počuť. Niečo podobné som prežila pri Olikovi, kde som jej to oznámila cez telefón, zložila mi a týždeň sa mi neozvala. Takže takto som to oznámila mame. Mama to vykecala celej našej rodine, čiže bratovi, ďalšej sestre a tetám atď. Takže to bolo už v suchu, pretože mi všetci povedali že je to náš život, naša balamuta a oni sa do nás nestarajú a čo sme si teda navarili nech si zjeme.

Ale čo sa týkalo Maťovej rodiny, to už bolo horšie. Jeho mame to oznámil asi Maťo alebo ani neviem ako sa to dozvedela len viem že vraj sa 100x pýtala či som zase tehotná. Jeho sestra sa naštvala a vykričala cez messenger na mňa a brat netuším.

Takže toto bolo asi naše oznámenie rodine že nás bude znova o jedného viac. A tento náš príbeh ako sme to oznámili je poučením pre Vás. Nebojte sa oznámiť ľuďom že čakáte bábätko alebo sa deje niečo vo vašom živote aj keď je to niečo katastrofálne. Po každom daždi vyjde slnko a to platí vo všetkom. Musíte hľadať v tom zlom aj to dobré. Nebojte sa aj keď ste sama a čakáte bábo a bývate u rodičov alebo niečo podobné. Dieťatko je naozaj dar a treba si ho vážiť. Verte mi že jeho úsmev, každý nádych a tĺkot srdiečka stojí zato.

Dúfam že som Vám aspoň trochu pomohla a posmelila Vás k správnemu kroku.

Majte krásny a slnečný deň


You Might Also Like

14 comments

  1. Musel to být nepopsatelný zážitek pro všechny, moc moc vám znovu gratuluji! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nedokážu si představit mít 5 dětí, ale určitě to všichni zvládnete! Gratuluji a hlavně hodně zdraví.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nikto nehovorí o potrate ale o kondóme alebo iných formách antikoncepcie ste s priateľom nikdy nepočuli?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neni to 100% ochrana. A takéto veci sme používali až na anti lebo mne nerobila dobre.

      Odstrániť
  4. teeda 5 detí to bude teda radosti aspoň budete mať veľkú rodinku :)
    leekralovaa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no budeme mať velikánsku :D Len dúfam že to číslo 5 už bude dievčatko :D

      Odstrániť
  5. Moc vám gratuluju a držím palce, ať to všechno zvládnete. Já mám jenom bráchu a kdyby bylo na mě, ideální počet pro mě jsou 3 děti. Sice budou i krušný chvilky, ale vy to určitě (s podporou rodiny) zvládnete :) Jak říkáš, dítě je dar ♥ (studuju biologicko-chemický obor, takže o tom něco vím :D).

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem. ja som zase z 5 deti :D A áno deti sú dar lebo teraz nedávno som napr stretla kamarátku ktorá chcela bábo cez 5 rokov a teraz je konečne v 5 mesiaci. Takže je to naozaj dar.

      Odstrániť
  6. Nedokážu si to představit, mít 5 dětí na tak malém prostoru, ale já si jakožto bezdětná nedokážu představit ani ty stávající čtyři. Jste stateční. :) Také vnímám dítě jako dar a je úžasné, že k tomu tak přistupujete i při všech problémech. Mám jen jednu sestru, ale vždycky jsem si přála mít sourozenců více. Vím, že je to jen proto, že se nás rodiče snažili dobře zabezpečit, ale kolikrát jsem přemýšlela, že kdybych mohla vyměnit rodinné finance za dalšího sourozence, neváhala bych ani vteřinu. Držte se, absence podpory rodiny musí být hrozně náročná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som práve z 5 súrodencov a som najmladšia. Zo mňa sa rodina smeje že mám deti za všetkých súrodencov ktorých deti nemajú lebo 2 deti nemajú.
      A dúfam a verím že nájdeme spôsob ako sa dostať s tohto malého bytiku a budeme mať domček. Uvidíme čo bude a čo nám osud dá pod cestu

      Odstrániť
  7. jsi moc statečná a silná, že zvládneš 4 děti a ještě pak i to páté, které je na cestě. držím moc palce, aby to tentokrát byla holčička! my čekáme holčičku taky, tak třeba to budeme mít stejně :)

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe