AKO SI VYBUDOVAŤ PRACOVNÝ ŠATNÍK UŽ POČAS MATERSKEJ DOVOLENKY?

septembra 08, 2021

 





Ahojte Glam rodinka. 


Keď mal Olik zhruba 2 roky tak som sa veľmi tešila že už mi ostáva len rok doma a budem môcť ísť do práce. Ale ako viete tak v tom som sa dozvedela že čakám Améliu. Som rada že ju mám ale 9 rokov byť doma je celkom na palicu. Veľmi sa teším až pôjde ona do škôlky a ja konečne niekde do práce alebo sa mi do vtedy podarí spustiť biznis. Ale aj tak to nemení nič na tom že si potrebujem vybudovať nejaký šatník. 

Do práce nemôžete predsa chodiť v teplákoch, tričkách, či topoch. A tak som sa začala zamýšľať nad tým, kedy je ten správny čas si vybudovať šatník práve do práce a čo by vlastne taký šatník mal obsahovať. 

Keďže my mamičky sme na materskej či rodičovskom zhruba tie 3 roky tak podľa mňa je najlepšie budovať si pracovní šatník od toho 2 roka. Aby ste potom nezistili že musíte veľa investovať do oblečenia a šatníka je to proste najlepšie riešenie ak si budete šatník budovať postupne. 

Takže začneme najprv tým že v akej oblasti budete pracovať. Ak budete pracovať niekde v kancelárii, banke alebo niekde na takých pozíciach kde musíte mať office look tak je dobre, aby ste si postupne kupovali saká, elegantné nohavice, blúzky, elegantné topy, lodičky či skrátka opätky. Všetko však robte postupne. Napr jeden mesiac jedno sako, na druhý zase nejakú blúzku, na ďalší nohavice a tak ďalej. Keďže sama viem že materská nie je veľká, tak aby ste nezaťažili príliš Váš rodinný rozpočet, robte to skutočne postupne. Behom toho roka verím že si vybudujete pekný office šatník.

Ak pracujete niekde vo fabrike, salóne, kaderníctve, predavačku, učiteľku a podobne tak tu už je tá ruka voľnejšia. Ale aj napriek tomu je dobre dodržiavať nejaký kódex. Ak ste teda kozmetička, kaderníčka či dokonca učiteľka musíte na verejnosti pôsobiť elegantne, čisto, žensky ale zároveň seriózne. Nikdy neviete kde stretnete svoje zákazníčky a aj vďaka šatníku ich môžete povdzbudiť v tom že si dobre zvolili alebo ich práve odradiť od toho aby Vás ďalej navštevovali. Ak robíte v potravinách, fabrike a podobne tak máte prakticky ešte voľnejšiu ruku než práve hore spomenutá kozmetička. Môžete nosiť rifle, tričká, svetre, oversize šaty, mikiny alebo čokoľvek v čom sa cítite dobre. 

Viem že teraz si mnohé poviete že je to vaša vec ako vystupujete alebo čo nosíte po pracovnej dobe, ale aj vtedy Vás ľudia posudzujú a rozhodujú sa či Vás vymenia alebo zvolili dobre, pretože náš vonkajšok odzrkadľuje aj to ako svoju prácu zvládame či vykonávame. Ako kaderníčka si môžete samozrejme dovoliť nosiť obtiahnuté šaty zo sexy výstrihom ale ak ste učiteľka mali by ste pôsobiť trošku decentnejšie. Preto by som tuna zabudla na extremne krátke sukne, veľké výstrihy alebo aj príliš veľké opätky. Predsa len budete na nohách pol dňa. 


AKÉMU POVOLANIU SA VENUJETE? RIEŠILI STE SVOJE ŠATNÍKY PRED NÁSTUPOM DO PRÁCE? 


OOTD: TOP: BONPRIX
TROUSERS: BEZVASPORT
SHOES: GATE
BAG: SECOND HAND








You Might Also Like

10 comments

  1. Boží outfit, krásné barvičky. :)) Já pracuji v bance, takže oblečení řešit musím. Ale vůbec mi to nevadí, protože mě to baví. :D Hlavně mám ráda podpatky.. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je super, že ti sedí tvoj šatník aj k práci. Nie každý sa cíti dobre v tom čo má nosiť v práci a potom vo voľnom čase. A Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Veľmi pekný outfit! Takéto výrazné farby sa ti neskutočne hodia, článok určite inšpiruje nejednu mamičku :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem si veľmi zlatá :) dúfam že ich to inšpiruje :)

      Odstrániť
  3. Strašně moc ti to sluší :)! Doufám, že až vystuduji, budu učitelkou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super tipy a opravdu obdivuji tvojí kreativitu v oblékání i po čas mateřství, vypadáš skvěle! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. I love how you style your look! Thanks for sharing such a great idea!
    Ferbena.com >
    Trend Puffy Outfit

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe