ČO HOVORIA FARBY: ŽLTÁ

septembra 01, 2021

 



Ahojte Glam rodinka. 


Dnes Vám prinášam nový článok o novej farbe. Ospravedlňujem sa že nejdem po poradí ale píšem o takých farbách, ktoré mám momentálne v šatníku. Momentálne ešte zháňam aj niečo pre bielu farbu, preto tu dnes máme žltú farbu. Tak ideme teda na túto krásnu slnečnú farbu plnú optimizmu. 


Žltá je jedna zo základných farieb spektra je to farba monochromatického svetla. Žltá je jedna z farieb, ktorú nikto neprehliadne, ani keby chcel. Z rovnakého dôvodu sú v Amerike všetky školské autobusy a taxíky žlté. Ide o farbu zo základnej trojice (ďalšie dve sú modrá a zelená, o psychológii ktorých sme už písali) a je zaujímavá predovšetkým tým, že je veľmi komplexná. Nech už má akýkoľvek odtieň, vždy bude najžiarivejšou farbou spektra a ľudské oko ju automaticky rozpozná ako prvú.

Ak máte radi žltú, nebojíte sa byť ľuďom na očiach. Žltá v druhých prebúdza silné emócie, ako je optimizmus a guráž, čo potvrdzuje aj fakt, že je to farba čakry solárneho plexu, ktorá reprezentuje práve sebavedomie. Pozitívne pôsobí na našu hojnosť a zdravie a ak ju máme na sebe, pôsobíme na druhých ako vrelí a energetickí ľudia. Hovorí sa tiež, že ľudia, ktorí majú radi žltú, sú nezávislí perfekcionisti, ktorí radi analyzujú. Dôvodom je fakt, že žltá stimuluje našu ľavú mozgovú hemisféru, ktorá stojí za našou logikou.

Žltá je ideálna farba leta, pretože symbolizuje farbu slnka a zábavu. Žltú môžete tiež skombinovať s inou farbou a vzhľadom na to, že bude vždy dominantná, to môže byť viac-menej akákoľvek iná farba. Od čiernej po fialovú, pri žltej vždy záleží predovšetkým na odtieni. Ak skutočne radi vybočujete, nemusíte sa báť napríklad neónovej žltej. Skombinovať ju môžete s vyššie zmienenou fialovou. Na opálenej pokožke sa bude takáto farba vynímať. I v obliekaní je pôsobenie žltej farby aktívne a stimulačné – človeka v celoplošne nosenej žltej farbe nikto neprehliadne a je vždy nápadný. Ak nechcete nosiť žltú celoplošne, ale potrebujete na nejakú časť postavy pritiahnuť pozornosť, použite ju na oblečení, či doplnku. 

A čo žltej farbe hovorí psychológia: 

Žltá
Napomáha organizmu vo vylučovaní jedovatých látok, zmierňuje depresiu, regeneruje vyčerpané nervy, navodzuje dobrú náladu. Je farbou prírody, nádeje, pokoja a rovnováhy. Žltá farba je teplá, má oživujúci účinok, nositeľ tejto farby túži po slobode, po dobrej nálade, po intelektuálnych zážitkoch. Je farbou múdrosti, zvedavosti; odzrkadľuje túžbu po slobodnom živote bez prekážok, šťastí a radosti.
Ak Vás môžem poprosiť tak ma sledujte na mojom INSTAGRAME, YOUTUBE A TIK TOK

MÁŠ NIEČO V ŽLTEJ FARBE? PÁČI SA TI TÁTO FARBA? 

OOTD: TOP, EARRINGS, SKIRT: GATE 
SHOES: STARSTYLE










You Might Also Like

17 comments

  1. What a fun look! Love your skirt and this bag is the cutest!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow, dokonale sladěný outfit! Na léto jak dělaný, moc ti to sluší! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujímal by ma ako psychologičku aj zdroj, keď tvrdíš o psychológii farieb :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj zošit z hodiny psychológie :D Ja som chodila na psychológiu 4 roky :) Mali sme ju povinnú na strednej škole :) Kozmetičky majú povinné také hodiny aj napr Materiály, Dermatológiu, Zravovedu, Patológiu a podobné :)

      Odstrániť
    2. Myslela som nejaký odborný zdroj, čo poznámky nie sú - informácie sa často môžu pozmeniť keď sú prenášané z odborného zdroja, cez rôzne jazykové verzie, až cez napr. vyučujúcu/vyučujúceho :)

      Odstrániť
    3. Odborný zdroj nemám. Ja čerpám z mojej psychológie zo strednej :)

      Odstrániť
    4. V tom prípade to nie je možné posudzovať relevantný zdroj, ďakujem za odpoveď :)

      Odstrániť
  4. Jako vždy ti to hrozně moc sluší :). Ty jo, barva zvědavosti, to jsem nevěděla. Mám žlutých kousků v šatníku mám, ale ne nějak moc. Když si je vezmu, létá na mě hmyz :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Na mňa ešte žiaden hmyz nepriletel kvôli žltej farbe 😊

      Odstrániť
  5. Andrejko, zdravím. Já nic žlutého v šatníku ani nemám, ale na Tobě se mi líbí. Je taková pozitivní, sluníčková. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moc ti to sluší! Já žlutou miluju, hlavně na jaře a na podzim. Mám svetry a mikinu v takové té hořčicové:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jeej, tak to je riadne rozkošný outfit! :) Pristane ti to!

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe