CHCETE MAŤ KRIVKY AKO MARILYN MONROE? TAK VÁM URČITE NESMIE CHÝBAŤ TÁTO SUKŇA V ŠATNÍKU

októbra 27, 2021

 



Ahojte Glam rodinka. 


Zhruba pred týždňom som Vám spomínala že Vám chcem predstaviť aj iný typ sukni, než je plisovaná ktorá je veľmi obľúbená a trendy. A dnes teda pokračujeme púzdrovou sukňou. Tento typ sukni je obopnutý, úzky, siahajúci tesne nad kolená alebo po kolená. Niektoré sukne majú dokonca rozparok buď na boku alebo v zadu. 

Púzdrová sukňa alebo pencil skirt, ako ju nazývajú v anglicky hovoriacich krajinach, sa objavila v 40. rokov minulého storočia. Ich autorom bol Christian Dior, ktorý túto sukňu prezentoval vo veľmi elegantnom štýle. Najčastejšie ju kombinoval s úzkymi vypasovanými sakami, rukavičkami, klobúkmi či štólami z kožušiny. V 50. rokov si ju obľúbili všetky herečky, ako napr: Marilyn Monroe, ktorá ju rada nosila z úzkymi svetríkami,  Sophie Loren ale aj Gina Lollobrigida. Šesťdesiate roky priali prevažne siluete do áčka, ale v 70. rokoch bola puzdrová sukňa spať. Tentoraz v mierne športovej verzii, často so zapínaním vpredu na gombíky, vychádzajúc zo safari štýlu. Od 90. rokov až po súčasnosť je táto univerzálna sukňa stálou súčasťou módnych kolekcií a šatníkov. O jej výraznú propagáciu sa v poslednom období postarala Victoria Beckham, ktorá ju s obľubou vo veľkom nosí.

Teraz si však určite poviete že vy postavu proste nato nemáte ale ako to viete? Tento typ sukne nie je pre chudé ženy, či ženy s krivkami. Táto sukňa je vhodná skoro pre všetky ženy, ak ju správne skombinujú, vyberú si správny materiál a vyberú si správnu dĺžku. 

Ak máte tzv. chlapčenský typ postavy čiže obdĺžnik, tak sa nemusíte báť že pre Vás to nie je vhodný typ. Vy práve naopak nemusíte siahať len po čiernej či neutrálnej farbe ale napr taká rúžová, môže Vašej postave lichotiť Môžete sa vyhrať ako zo strihom, materiálom ale aj farbou. Skúste ju skombinovať z oversize svetrom a uvidíte že hneď ožijete. Ak už máte väčšie boky, plnšie prsia tak musíte pozerať na strih aj materiál. Kožená sukňa mierne rozšíreného strihu v spodnej časti môže byť správna cesta. A ako ju doladiť? Veľmi jednoducho a sofistikovane. Mnohé ženy so širšími bokmi majú potrebu ich schovávať pod niečo robustnejšie. Ale vy by ste mali urobiť opak. Zvoľte upnutý top, pokojne čiernej farby. Takto budete pôsobiť veľmi žensky. Je pravda, že nie každá žena nižšej postavy si trúfne na midi dĺžku. Ale nemala by sa jej báť. V tomto smere odporúčam sukne asymetrického strihu, kde jedna strana je predsa len o niečo kratšia. Tento dojem vám optický pridá zopár centimetrov navyše. Túto sezónu kombinujete sukne predovšetkým s rolákmi. Vytvoríte zaujímavý kontrast, ktorý nenudí a je vhodný aj do kancelárskeho prostredia. No a pre naše vysoké krásky je táto sukňa priam potrebná. Je jedno aký materiál, strih, farbu či kombináciu si vyberiete lebo vo všetko budete vyzerať skvelo. Ak tu máme dámy, ktoré majú väčšie bruško a boja sa tejto sukne, pretože veľmi obtiahne ich postavu, tak sa nebojte. Ak si zvolíte hrubší materál a sťahujúce prádlo pod sukňu tak si ju môžete dovoliť aj vy a dokonca v nej budete vyzerať ohromne, žensky a sexy. 


MÁTE NEJAKÚ PÚZDROVÚ SUKŇU V ŠATNÍKU? VIETE AKO JU NOSIŤ? 

OOTD: ROLÁK: SECOND HAND
SUKŇA,ČIŽMY, KABELKA: BAZOS















You Might Also Like

11 comments

  1. Krásný outfit! Pouzdrovky miluji, nosím je velmi často a celoročně. Když se zvolí nějaká varianta s gumou v pase ze silného úpletu, tak umí být pouzdrovky i pohodlné a velmi variabilní. Kombinuji je s volnější halenkou nebo teď v zimě se silnějším svetrem, aby se opticky dorovnala postava, protože jsem nahoře drobná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne takto to treba rovnať. Super. Som rada že nosíš sukne :)

      Odstrániť
  2. Já se v sukních moc necítím a musím mít na ně náladu, nicméně by určitě neměly chybět v dámském šatníku! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No nemali by :) Aj keď mnoho žien nevie ako ich správne nosiť.

      Odstrániť
  3. Krásné, moc ti to sluší! Já sukně a šaty miluji, takže bez nich nedám ani ránu. Tento vzor sice v šatníku nemám, ale líbí se mi!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc ti to sluší :) taky jednu takovou mám

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wow,du siehst super aus.Die Länge des Rocks ist ideal für deine schönen Beine.Trägst du hier eine Strumpfhose?
    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe