FAREBNÁ TYPOLÓGIA JE BLBOSŤ!!!

júna 08, 2019

 

 

Ak Vám nejaká stylistka začne pchať pod krk farebné šatky tak sa rýchlo zbaľte, odíďte a peniaze si pýtajte späť. Tento trend pretrvával v 90 rokoch no niektorí stylisti si myslia že pretrváva do dnes a my ako hlúpe ovečky ktoré sa v tom nevyznáme im veríme a slepo ich nasledujeme. 


Vidím to hlavne u starších žien a stylistov ktorí proste veria tomu že farba ktorá je práve pre nich stvorená nemôže byť tá ktorá im, podľa stylistky, nesedí. Je mi jasne že nie každá žena sa vyzná vo farebnej typológiia že za stylistkami vlastne idú len preto lebo si nevedia radi z módou, šatníkom či farbami. Ale verte že ak Vám povie že fialová sa Vám nehodí tak to proste neplatí. Veď predsa je mnoho odtieňov tejto farby a ak ju dokonca nakombinujete napr so zelenou tak vaša pokožka ale aj vaše ja sa rozžiari. 
U mnohých stylistov mi tento nezmysel príde až vtipný pretože ak sa pozerám na ich stránky, ich outfity a farby čo majú na sebe tak sami sebe klamú a tým pádom klamú aj svojím klientom. Klientom predhadzujú nejaké poučky o tom akú farbu nemajú nosiť ale sami danú farbu ktorá sa podľa farebnej typologie nehodí práve im majú na sebe, hoc len vo vzoroch, či doplnkoch ale je proste tam a vtedy sa začnem zamýšľať nad tým akú dôveru a vernosť má daný človek voči mne, voči klientom, voči ženám, samého seba a celého módneho sveta. Ak sa máte vy zbaviť farieb ktoré sa Vám nehodia tak prečo ich potom majú oni? Prečo sa ich nezbavia? Je to kúsok od Chanela, Lagerfielda či Alexandra McQueena? No a? Veď aj vy ste dali niekoľko eur za dané veci, farby, oblečenie a podobne a predsa sa ich máte zbaviť. V čom je to iné? Veď ste si predsa ťažko zarobili na daný kúsok a teraz sa ho máte zbaviť lebo nejaký stylista ktorý ma nehodiacu farbu na sebe?
Ak chodíte na kurz alebo školu a preberáte práve tento módny detail tak je zrejme niekde chyba. Jediné čo musíte vedieť je aká farba doplnkov sa Vám hodí, či je to zlato ( biele či žlté) alebo striebro aj keď povedzme si pravdu kto v dnešnej dobe nenosí farebné doplnky? Viem že staršie ženy sú práve nositeľkami striebra alebo zlata ale aj pre Vás platí že Vám stačí vedieť aká retiazka sa Vám hodí. 
Jasne že farby sa menia vekom, dokonca aj ročnými obdobiami, pretože naša pokožka mení tiež farbu. V zime sme bledé ( ak teda nenavštevujete solárko), v jari už pomaličky chytáme farbu, na leto sme buď červené alebo hnedé no a na jeseň pomaly bledneme na zimu . Takže ak by ste sa mali riadiť farebnou typológiou tak by ste každé ročné obdobie a určitý vek nakupovali nové veci, nové farby a nové oblečenie a povedzme si pravdu že potom máme skrine ktoré nezatvoríme a musíme si staviať masívne šatníky ako mala Carrie. Riaďte sa preto svojím rozumom a ak už chcete stylistku tak len preto aby Vám poradila zo šatníkom, nakupovaním alebo typom postavy no nikdy sa neriaďte takou stylistkou ktorá Vám ide radiť s farbami. Ak Vám ide takáto radiť tak je to stylistka ktorá ma vedomosti z doby minulej a nevzdeláva sa v momentálnych trendoch, pretože práve trendy hovoria že každá farba sa Vám bude hodiť ak ju nakombinujete správne. 

MALI STE UŽ POSEDENIE SO STYLISTKOU? BOLI STE SPOKOJNÉ? DALI BY STE SI OD NEJ PORADIŤ? 

 

OOTD: TOP, SUKŇA, KABELKA: SECOND HAND

TOPÁNKY: JAPONEC 





You Might Also Like

6 comments

  1. Obliekat sa do farby, ktora cloveku nepristane, je urcite "vyhra", takze farebnu typologiu ci caro farieb by som urcite nezatracovala.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nemusíš sa do nich celá obliecť ale stačí aby si ju nakombinovala s farbou ktorá ti sedí a hneď budeš vyzerať inak.

      Odstrániť
  2. Já nosím barvy, na které se cítím. Vím o barvách, které ke mě moc nejdou (jsem hrozně světlá a mám zrzavé vlasy) - modrá, růžová, ale i v těchto barvách se v mém šatníku najdou věci. Přesně jak říkáš, člověk je jen dál musí umět zakomponovat do celkového outfitu :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ty si ako ja :D ale zase ja keď som mala rúžové vlasy a modré tak veľa ľudí mi povedalo že ma to úplne oživilo a že teraz ako blondína som strašne bledá a pritom podľa stylistiek by som nemala nosiť ružovú ani modrú :D

      Odstrániť
  3. Naprosto s tebou souhlasím, je důležité si vyhrát s barvami, občas trošku experimentovat a hlavně nosit tom, v čem se cítíme dobře. Se stylisty zkušenosti nemám.:)
    Moc ti to sluší!

    Tereza's journal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) presne farby sú nato aby sme sa s nimi pohrali :)

      Odstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe