ČO HOVORIA FARBY: RUŽOVÁ

augusta 10, 2021






 Ahojte Glam rodinka.

Na mojom youtube kanály som chcela spustiť novú sériu videí z názvom ČO HOVORIA FARBY. Ale kvôli Amélii sa mi nedá a musím na nejaký čas asi youtube nechať tak. V tejto sérii videíí som Vám chcela ukázať 5 outfitov v danej farbe a povedať Vám význam danej farby. Ono nič nie je nemožné a možno sa časom k tomu dostanem, no zatiaľ Vám prinášam aspoň malý článok a jeden outfit v RUŽOVEJ farbe. Čiže dnes začínam sériu na blogu: ČO HOVORIA FARBY, respektíve ČO HOVORÍ RUŽOVÁ FARBA. 

RUŽOVÁ: vznikla zmiešaním bielej a červenej. Verte či nie ale táto farba spolu z červenou bola do 20 roku minulého storočia považovaná za mužskú farbu. Ak chcete vyzerať luxusne tak túto farbu kombnujte z bielou, čiernou. striebornou a šedou. Ak si však oblečiete pastelovú farbu tak si k nej vyberte výraznejšie farby, ako modrá a zelená.  V letných mesiacoch je určite obľúbená viac sýta ružová, ktorá podčiarkne aj ten najjednoduchší outfit. Ružová farba zobrazuje lásku, živosť, energiu, nebezpečenstvo, hnev, zmyselnosť, nadšenie a vášeň. Jej vínový odtieň predstavuje luxus a eleganciu. Na organizmus má dráždiaci stimulujúci účinok, ktorý vplýva na krvný obeh. Údajne zvyšuje telesnú teplotu a pomáha tiež pri tvorbe adrenalínu. 

Na ružovej je najzaujímavejšie to, aké široké spektrum existuje a ako veľmi sa menia naše pocity v závislosti od každého nového odtieňa. Ružová, ktorá sa blíži k červenej, zvyšuje srdcový tep a symbolizuje ambície a energiu. Ak do nej však primiešame viac bielej, stáva sa z nej pastelová ružová, ktorá je ideálna do detských izieb a ďalších priestorov, kde chceme navodiť pocit pokoja a pohody. Stačí si teda vybrať svoj odtieň, ktorý korešponduje s tým, ako sa chcete cítiť!

NOSÍTE RUŽOVÚ FARBU? MÁTE JU RADI ALEBO STE JEJ NEPRIŠLI NA CHUŤ?

OOTD: HATS: CCC
DRESSES: EOBLECENIE.COM
BAG: BONPRIX
SANDALS: GATE










You Might Also Like

14 comments

  1. Super článek! Těším se na další barvy. Růžová jako mužská barva? Tak to je hodně zajímavé. Nevadí mi, také si ji občas vezmu :)
    Leník

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já má mám moc ráda starorůžovou barvu, pudrovou. Ta je má oblíbená. Výrazně růžové nosím v létě třeba korále nebo nalakované nehty. Přítelkyně mého syna má v této ostře růžové i dlouhý kabát a moc se mi to na ní líbí. Měj se hezky, zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. You wear pink in a cool way! Love this dress!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jako malá byly doby, kdy jsem růžovou nosila pořád, takže nastal čas v období puberty, kdy jsem ji nenáviděla! Pak se mi začala zas vracet do šatníku, teď už mám různé odstíny růžové :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju tiež milovala lôen s tým rozdielom že ja som mala aj ružové vlasy :D

      Odstrániť
  5. Nádherné šaty! Dokonalé na leto :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, ty šaty i jejich barva jsou božské, úplně tě vidím někde na večerní procházce u moře. Skvěle ti sedí!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Tie šaty som použila na piknik v parku dokonca :D

      Odstrániť
  7. Moc krásné šaty : Já pár růžových kousků v normálním šatníků mám, ale víc si užívám růžovou při sportu. Mám růžová sportovní trika, čelenky, boty... :)

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe