KDE SA OBJAVILI BALÓNOVÉ SUKNE? A AKO ICH SPRÁVNE NOSIŤ?

októbra 20, 2021

 


Ahojte Glam rodinka.


 Určite ste postrehli že v trendoch sú plisované sukne a po väčšinou na jeseň a jar sa objavia tieto sukne z koženkového materiálu. Lenže ono neexistujú len plisované sukne a plisované sukne zase nesedia všetkým. A aj keď som veľká trendoholička tak milujem rôzne sukne a tak Vám dnes poviem prečo by ste mali mať v šatníku aj iné typy sukni, napr takú balónovú.

Balónová sukňa bola veľmi populárna v 60. a 80. rokoch ale určite si pamätáte aj rok 2005-2006, keď sa objavila na mólach. Ak to neviete tak táto sukňa sa objavila už v 50. Rokoch 20. Storočia kde ju objavil Huber de Givenchy. Podľa textilného výkladového slovníka je balónová sukňa ,, mladistvým módnym tvarovým riešením sukne s rozšírenou strednou časťou, ktorá sa zužuje k dolnému okraju a vytvára siluetu, podobajúcu sa balónu alebo aj vajíčku“.

V dnešnej dobe však existujú dve druhy tejto sukne. Prvou variantou je práve hore spomínaná sukňa kde je stred nafúknutý a druhá je zase moja. Čiže vrch úzky a spodok rozšírený ale zahnutý do vnútra, vďaka čomu vytvára nafúknuté koleso. A presne podľa tohto, kde je daný lem si môžete vybrať tú správnu sukňu práve pre Váš typ postavy.

Vo všeobecnosti pôsobí balónová sukňa mäkko, žensky, veselo a vytvára príjemný, oblý dojem. Preto sa hodí hlavne pre postavy, ktoré nemajú krivky, čiže také chlapčenské postavy, bez bokov, kriviek a pása. Vďaka tejto sukni môžete vytvoriť ilúziu tvarovanosti a vytvoriť optické krivky. K tejto postave sú práve ideálne balónové sukne, ktoré sú nariasené práve na spodnej časti lemu, pôsobiace viac stroho a nie romanticky. Ak máte zase typ postavy hrušky, tak si vyberte sukne, ktoré sa nerozširujú hneď od vŕchu. Aspoň takto by to malo byť podľa knižiek a mnohých stylistov. Ja Vám však prezradím môj trik, ktorý vidíte aj na fotke. Keďže po pôrode sa mi postava úplne zmenila a nabrala som kilá na brušku, rozšírili sa mi boky tak by som mala podľa všetkého práve nosiť tieto sukne. A verte že aj táto sukňa na fotke taká je. Trik je však v tom, že som si ju nezapla úplne dohora ale len do polky, druhú polovicu som ohla do vnútra, na vrchnú časť si dala opasok, aby som tzv. sekla postavu a vrchnú časť ešte trošku povytiahla. Vďaka tomúto nevidno moje veľké boky ale zase som skryla aj moje bruško.

Ak máte zase problém zo širšími stehnami, tak si určite vyberte tento typ sukne, pretože ich krásne skrije. Teda len vtedy ak si vyberiete správnu dĺžku. Podľa správnosti by mala končiť tam, kde začínajú vaše kolená alebo vaša najužšia časť nôh. Balónová sukňa u Vás ale aj u vášho okolia vyvolá pocit že sú vaše nohy užšie. Pre dámy, ktoré sú zase nižšieho vzrastu by som tieto sukne podľa všetkého nemala odporučiť, pretože sa vďaka ním ešte skrátite. Ale ak si dáte sukňu o niečo vyššie, k tomu opätky tak si pekne opticky postavu predĺžite a ľudia budú mať pocit že vaše nohy siahajú až k nebu. No a dámy, ktoré máte väčšie bruško? Vy by ste mali sukňu radšej nechať na regály v obchode. Ale ako som vyššie písala, tak aj ja mám väčšie bruško, takže môj trik z hora sa hodí aj Vám. Čiže sukňu dať vyššie, zahnúť vrch do vnútra a cez to opasok. Opasok však nesťahujte veľmi, len tak aby ste vytvorili dojem že máte typ postavy presýpacích hodín a zase tak aby Vám to bruško nepreseklo.  Nechceme predsa upútať pozornosť na bruško ale skôr sa zamerajme na dekolt alebo nohy či dokonca tvár.

 

Ako hovorím ja, tak všetko sa dá nosiť ak viete ako. Táto sukňa je veľmi špecifická, preto si ju buď obľúbite alebo ju proste nebudete mať radi. Nikdy však nehovorte že niečo nemáte radi, dokedy si to neoblečiete. A ak neviete ako to skombinovať či nosiť, stačí mi napísať na instagram, facebook či youtube a ja Vám milé rada poradím. Veď od toho som tu.

MÁTE V ŠATNÍKU BALÓNOVÚ SUKŇU? PÁČI SA VÁM? NOSÍTE JU?

 

OOTD: SAKO, SUKŇA, OPASOK: SECOND HAND
NECKLACE: RESERVED
BAG: BONPRIX
BOOTS: GATE










 

You Might Also Like

19 comments

  1. Andrejko, zdravím. Balónové sukně se mě líbí a Tobě to moc sluší. Bezva fotky s tím přísavníkem. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásný outfit, krásné pozadí s těmi barevnými listy!
    Balonové sukně moc nenosím, přijde mi, že na můj typ postavy se hodí spíše upnuté nebo plisované :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sako a sukně ze sekáče? Tak to jsou luxusní úlovky! Jinak tobě fakt sekne! Já jsem se už odvázala a koupila jsem si koženou sukni. Ráda bych se oblékala nějak víc jako baba, tak uvidím, jak mi to půjde :D Budu se těšit na další módní tipy! :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno zo sekáču sú :) Som rada že si si kúpila sukňu a koženková je skvelá lebo je veľmi trendy :)

      Odstrániť
  4. Krásný ouftit, sukně se mi moc líbí, ale bohužel je absolutně neumím nosit :D :(

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Outfit ti moc sekne a dělá ti super postavu, ale tyhle sukně asi nejsou nic moc pro mě :/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já je bohužel nosit neumím a vůbec mi nesluší. Nicméně u tebe je to pravý opak, skvěle ti sedne a sluší! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásný, slušivý outfit, navíc skvěle nafoceno! Já jsem balónové sukně ráda nosila během puberty, kdy jsem měla hodně hubenou postavu. Teď jsem spíše hruška, takže volím jiné, pro moje tělo lichotivější střihy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som hruška. Hoc sa to nezdá ale boky, bruško mám väčšie než ramenná a pozri sa ako to pekne sedí :) Práveže mi hrušky by sme takéto sukne mali mať v šatníku :)

      Odstrániť
    2. Jenže rozdíl mezi námi je, že ty jsi vysoká, zato já malý prcek. Balonovky (a tím spíše v kombinaci s over-knee kozačkami) by mě ještě více zarazily do země. Holt to není pro každého, resp. musela bych velmi dobře vybírat.

      Odstrániť
    3. Koľko cm máš? Ono sa zdá že som vysoká ale nie som :D To je len dobre nafotené :D Ja mám 165cm :D

      Odstrániť
    4. 159, ale ono asi fakt záleží na celkové konstituci. Sestra má stejně cm jako já a všichni si myslí, že je o dost vyšší. Tobě bych také tipla o dost více. :)

      Odstrániť
    5. No to každý podľa fotiek ale to je len tak nafotené že vyzerám vysoko :D 159 neni málo. Ako mám nižšiu sestru :D Ja tam hore píšem že každý si môže sukňu dovoliť len musíš vedieť či z vysokým pások alebo bez pásu.

      Odstrániť
  8. Takovou sukni jsem na sobě nikdy neměla. Moc ti sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe