NEZÁLEŽÍ NA VEĽKOSTI ALE NA STRIHU

novembra 08, 2021

 


Ahojte Glam rodinka.


Určite sa to stalo aj Vám, že ste si kúpili nohavice, blúzku, top či bundu vo vašej veľkosti ale pri skúšaní ste zistili že je Vám to malé alebo veľké. A presne pre toto, niekedy nezáleží na veľkosti ale skôr na strihu a pôvode krajiny odkiaľ je oblečenie.

Vo všeobecnosti je známe, že ak si nakupujete oblečenie napr zo Shein, Romwe a stránok, ktoré sú priamo nejak napojené na Čínu, tak to oblečnie je o číslo ale niekedy aj dva menšie. Aziati, Japonci, Číňania ale aj Korejci sú proste menší a nedorastajú až do takých výšok ako my, a často krát ani do šírok. Preto je mnoho krát oblečenie užšie a menšie. Dávajte si teda pozor skôr na strih, než na veľkosť. 

Ak si pri nakupovaní porovnáte oblečenie k sebe, môže sa zdáť že je Vám dobre, ale často krát zabúdame nato že meráme len pred kde nepozeráme nato že naše telo nie je doska, ale skôr ovál. Preto musíme započítavať aj boky. Najlepšie je ak si tričko alebo top, alebo hoc aké oblečenie prirovnáme k telu tak že si ho chytíme za švy a naťahujete ho až k strede bokov. Ak si ho teda nevyskúšate v kabinke. 

Ja som práve ten typ, ktorý si nič neskúša, len proste natiahne, porovná a berie. Ak sa pozeráme na samotný strih tak tam už je potreba pozerať na našu postavu. Možno by ste neverili ale top na fotke je vo veľkosti 42, pritom ja nosím 36. Vzala som si však tento top z toho dôvodu, pretože som hruška. Teda mám typ postavy hrušky. Čiže hore úzka a dole sa rozširujem. Možno to nevidno ale je to preto, pretože sa vždy snažím pracovať so svojou postavou a už viem, ktoré oblečenie si vybrať. V tomto prípade teda blúzska vo väčšom čísle, opticky rozšíri moje tyčinkové ručičky a rozšíri mi trup. Aby som bola však symetrická, blúzku som zastrčila do nohavic, cez ktoré som dala opasok. Pomocou opaska som si teda vytvarovala pás, ktorý mám ale vyššie, lenže pomocou blúzky som ho skryla a vytvarovala ho nižšie. Symetriu, teda aspoň optickú či iluzionistickú, som vytvorila aj pomocou úzkych nohavíc, ktoré som doplnila ešte vysokými čižmami. Takže som použila také malé stylingové pravidlo: ,,Ak si dole úzka, hore musíš dotvoriť objem, aby si bola symetrická."

Pozerajte teda na strihy, skôr než pozriete na veľkosť. Niekedy aj oversize, či o číslo väčšie oblečenie môže pekne vytvarovať postavu a z Vašej postavy urobila ideál. 

Ak chcete vedieť viac, alebo sa chcete naučiť pracovať z Vašou postavou, tak si zakúpte členstvo v Stylistke na doma, ktoré stojí 15€ na mesiac. Naučím Vás ako pracovať zo strihmi, postavou, doplnkami a farbami. 


SKÚŠATE VŽDY OBLEČENIE, KTORÉ SI KÚPITE? VIETE AKÝ TYP POSTAVY MÁTE A AKO S NÍM PRACOVAT?

OOTD: KLOBÚK: ALIEXPRESS
BLÚZKA, NOHAVICE: SECONDHAND
ČIŽMY: OBUJ.TO











You Might Also Like

10 comments

  1. Amen! Správný střih je základem perfektního outfitu a to se pak kouzlí samo od sebe. Sice vím, jaký typ postavy mám a že stačí jen přeměřit právě tou technikou švy k bokům, ale teda klobouk dolů, že si oblečení nezkoušíš. Super článek a opět krásné fotky, já ty Tvoje kombinace miluju.

    E | Ve znamení býka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja väčšinou nakupujem v sekáčoch. A keď mi je niečo malé tak dám do teplej vody a potom to naťahujem a keď zase veľké tak dám do horúcej vody a vyperiem ešte na 90 stupnoch, že mi to potom presne je :D

      Odstrániť
  2. Oblečení si radši vždycky vyzkouším. Pamatuji si, že taťka si jednou kupoval boty, ale zkusil si jen jednu. Byla mu, tak si je koupil, ale když si je doma obul, ta druhá ho tlačila. Už mu to bohužel nevrátili...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lebo topánky sa skúšajú vždy dve. Človek nie je súmerný. Ale aj o tom bude článok.

      Odstrániť
  3. Krásný outfit, skvělá kombinace barev a moc hezký článek k tomu.
    Já si tedy vždy chci vše vyzkoušet, všechno sedí jinak, právě kvůli střihu, délce... Ani nevím, zda jsem někdy bez zkoušení něco koupila, asi bych se bála, i když se dobře znám a už vím, co ke mě sedí a co mi sluší.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super že vieš čo k tebe sedí :) Ak vieš aký strih ti sedí tak potom nie je problém v tom ale vo veľkosti.

      Odstrániť
  4. Ta halenka má dokonalou barvu a líbí se mi, jak jsi ji sladila s kloboukem. :)) Perfektní outfit!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já vždycky zkouším, nedokážu si to představit si jen kousek přeměřit a vzít si ho :D I když u takového nakupování v Primarku by se to asi vyplatilo vzhledem k těm frontám :D Tam se mi právě stalo i to, že jsem si vzala roláky v S a sedl mi jen jeden.. :D Příště se budu držet tvých rad :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí. Ja som minule skúšala sveter v M a bol malý. Ako ostala som mimo lebo by ma nikdy nenapadlo že až L mi bude treba. Niekedy kupujem totiž aj S podľa strihu :)

      Odstrániť
  6. Souhlas! Nerada proto objednávám na internetu, protože i když se jedná o výrobce, jehož číslování znám, stačí změna střihu a oblečení sedí jinak nebo nesedí vůbec. Moje oblečení začíná na XS u triček až po XL u některých bokových kalhotek. Nechápu! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe