SME LENIVÉ TVORY ALEBO SME SA PRISPÔSOBILI DOBE?

januára 13, 2022

 


Ahojte Glam rodinka. 

Nedávno som mala dilemu a pýtala som sa Vás na instagrame, či čítate nejaké blogy alebo ste už úplne len instagramový typ. No a dej sa svete že len 4 ľudia hlasovali že čítajú ešte blogy. Musím sa priznať že ma to celkom zarazilo. 

Musím povedať že si pripadám že ako ľudstvo celkom zlyhaváme. Kedysi za mojích školských čias, sme ako deti, puberťaci museli čítať knihy a mali sme s tým celkom problém. Ale vtedy nebol internet ako dnes. Nemali sme ho doma a musela som chodiť do kaviarne, kde som musela platiť za internet alebo som chodila k susedke a u nej som si tlačila obsahy z kníh. Ak som teda nechcela čítať celú tu knihu. 

Potom samozrejme prišiel čas kedy bol internet v každej domácnosti a my sme si pomaly začali písať blogy, alebo aj blogy čítať. Spočiatku to boli buď nejaké grafické blogy alebo aj blogy o celebritách. Neskôr sa však začali objavovať denníko blogy, fashion blogy či beauty blogy. No a dnes v dobe instagramu ma celkom zaráža že už nie sme schopný ani si prečítať jeden článok. Články na blogoch majú cez 100 riadkov ale knihy kedysi mali cez 1000 strán a zvládli sme to. 

Dnes sme dospeli do takého štádia že nedokážeme prečítať ani len zopár riadkov na blogu. Čím to je? Sme už fakt tak lenivý, že si nedokážeme prečítať zopár riadkov alebo už fakt nechápeme že každý z nás má rovnako 24 hodín? Dostali sme sa do štádia kde si nevieme vážiť ani čas a trochu toho čo nám blogy či knihy prinášajú? Namiesto toho sa väčšina z nás premiestnilo na IG, idú na prechádzku, či kaviarne a hneď to postujeme, fotíme si outfity a postujeme 24 hodín denne. Viem že to je náročné, byť takto aktívny ale občas by sme mohli prísť aj na nejaký blog a oceniť námahu ešte blogerkám, ktoré nezbehli len na instagram. 

AKÝ MÁTE NÁZOR VY? SME SKUTOČNE LENIVÝ ALEBO SME SA PRISPÔSOBILI DNEŠNEJ DOBE?


OOTD: BUNDA, SVETER, NOHAVICE: SECOND HAND

ČIAPKA: ALIEXPRESS

TOPÁNKY, KABELKA: BONPRIX 













You Might Also Like

4 comments

  1. To je těžké téma. Asi od každého něco. Určitě to bude dobou, ale také leností. Já čtu asi 40 blogů a miluji knížky. Za rok jich přečtu přes 20. Takže si myslím, že v tomhle ohledu líná nejsem :D. Nebaví mě třeba sledovat vlogy. Mnohem raději si přečtu článek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Někteří jsou na to určitě líní, naštěstí okolo sebe mám lidi, kteří tak líní nejsou a zajímají se, čtou, ať blog nebo knížky a je to super :)

    SmileThess

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Podle mě je to trochu i tím, že se vše "zrychluje" a než si přečíst nějaký článek, je rychlejší a jednodušší prosrolovat ig, což je škoda ale. Článkydokážou přinést úplně jiné kouzlo, myšlenky a informace. Já s ráda přečtu článek i knížku :).

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Blog a čtení knížek obecně pro mě vždy bude důležité, je to základ, ke kterému by měly být vedeny i dnešní děti. Četba se bohužel hodně opomíjí a myslím si, že je to hlavně díky tomu, že jsme pohodlní a možná je tam i ta lenost. Je to škoda. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe