AKO KOMBINOVAŤ FARBY PODĽA OSVALDOVÉHO KRUHU?

mája 27, 2022

 



Ahojte Glam rodinka.

Som nesmierne rada že tu máme teplo a leto, pretože sa musím priznať že aj keď mám rada zimu, tak nemám potrebu nosiť farby. Práve zimné obdobie na mňa pôsobí tak utlmujúco a nezáživne, že poväčšinou práve v tomto období vyhľadávam neutrálne farby. Ale keď príde jar a leto tak vtedy začínam pozerať do šatníka, kde to hýri farbami a viem že mnohé máte problém práve s farbami, pretože si neviete dať rady ako ich kombinovať. Ak ste tu nový tak vy nájdete nápovedu ako postupne zaradiť farby do svojho šatníka v článku z minulého roku s názvom AKO ZARADIŤ DO ŠATNÍKA FARBY. 

Ale podľa fotiek môžete vidieť že dnes sa budeme baviť práve o ich kombinácii. Ja som Vám pred 4 rokmi spísala článok ako ich kombinovať, ten nájdete TUNA, ale dnes si to preberieme trošku podrobnejšie. Milujem farby a viem že nie každý ich proste vie skombinovať. Ani ja som to dokonca nevedela až do čias kedy som to nezačala študovať a zaujímať sa  styling. Naučila som sa že farbami vieme vyjadriť svoju náladu, to či sa cítime sexi, platia tu aj drescody na rôzne príležitosti, kde sa určité farby nehodia a podobne. Ale ideme teda k pointe. 



1. OSVALDOV KRUH:

Je to takzvané spektrum farieb v kruhu, kde každá farba má svoj podtón. Takže prakticky podľa tohro kruhu kombinujete len rovnakú farbu ale v iných podtónoch. Volá sa to aj tón v tóne. To že budete farby kominovať v rovnakých farbách len iných podtónoch neznamená že je tu vítaný aj rovnaký materiál. 

Mnoho žien sa preto pýta, ako nosiť čiernu aby som nevyzerala smutne ako na funuse? No moja rada znie: ,, môžete nosiť všetko čierne ale skúste rôzne materiály" . Dám Vám aj príklad: čierne tričko, kožené nohavice, čierne botasky, čierny opasok so zlatým prvkom, čierna semišová kabelka a okuliare. Máte tu rôzne materiály ale v rovnakých farbách. Žiaden funus sa nekoná a pritom ste v čiernej od hlavy po päty a pôsobíte elegantne a ležérne. 


2. PASTELOVÉ FARBY ALEBO TZV FARBY HARMÓNIE:

Ak už máte nejaké farby v šatníku ale vždy ich kombinujete s nejakým neutrálnym druhom oblečenia tak si skúste skombinovať pastelové farby, tiež s osvaldového kruhu. Harmonické farby sú aj tie, ktoré nám ponúka sama príroda. Napr: naša základná farba bude modrá, k nej si zvolíme niečo vo fialovej a môžeme to doplniť aj treťou farbou, ktorá bude bordová či rúžová. V tejto kombinácii môžete kombinovať farby, ktoré sú vedľa seba alebo aj o dve políčka vedľa. Farby sa pekne prepoja, Vás to oživí a určite si aj vy samé zlepšíte náladu. 


3. VÝRAZNÉ FARBY:

Ak ste taký typ ako ja a milujete farby a radi by ste kombinovali aj výrazné farby tak ideme teda nato. Opäť sa budeme riadiť kruhom. Tento krát si však budete vyberať farby z prvej línie a farby oproti ním susediace. Zatiaľ čo po minulé roky sa dávalo pozor nato aby sa farby nejak nebili, nesmeli sa kombinovať dve výrazné farby a skôr sa volila voľba jedna farba základná, ktorá je výrazná sa spojí z neutrálnou, dnes je to však tak že výrazná farba z výraznou. Nehovoríme teraz o neńových farbach, pretože pri tych by som bola opatrná ale tie tmavšie výrazné farby. Ako môžete vidieť aj ja som volila dve výrazné farby, ktoré pekne sedia k sebe. Žiadna sa neprebíja a pekne ladia. 

NOSÍTE FARBY? RADI ICH KOMBINUJETE? 

OOTD: HAT: ALIEXPRESS

TOP, TROUSERS: SECOND HAND

SHOES: GATE

BAG: EOBUV











 

You Might Also Like

4 comments

  1. Krásna kombinácia. :) Farby zbožňujem, ale v mojom šatníku dostávajú priestor málo. Možno je na čase to zmeniť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No skús postupne. Nemusíš mať hneď šatník plný farieb. Stačí začať pomaly :)

      Odstrániť
  2. Musím říct, že mám ráda barvy, hlavně na druhých :o) Sama se držím dost při zdi :o)
    Zajímavé čtení!
    Děkuji a zdravím, Helena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak skús začať postupne aj ty s farbami. Nejaké šperky, potom trička alebo nohavice a tak :)

      Odstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe