IT´S MY (30 TH ) BIRTHDAY !!

augusta 28, 2020

 







Je neuveriteľné ako čas rýchlo letí. Nikdy som si to neuvedomovala, ale keď prišli deti. Zrazu som videla málo bábätko, ktoré zišlo zo mňa, o pár mesiacov sa zrazu pretočilo, posadilo, začalo bľabotať, chodiť, povedalo prvé slovo a stalo sa proste človekom. Minulého roku som nerobila žiaden post o narodeninách, pretože som ten typ človeka ktorý nerád oslavuje. Je jedno či sú to moje narodeniny alebo priateľove, pri tých detských sa už to nejak snažím prekonať, pretože si uvedomujem že oni rastu a sú viac a viac samostatný. No pre mňa narodeniny nikdy neboli niečo čo treba oslavovať. Buď si uvedomíte že ste o rok starší a chytíte s toho poriadne depky alebo si poviete že vek je len číslo a uvedomíte si čo ste vlastne za ten rok dokázali a čo ste sa vlastne za tie roky dozvedeli a ako sa vyvíjal Váš život. A presne o tom bude dnešný narodeninový článok. Keďže som 18.8 oslavovala svoje 30 narodeniny tak sa s Vami podelím o 30 vecí ktoré som sa naučila za ten čas: 


1.) Buďte sami sebou. Je jedno koľko rokov máte, s kým ste alebo čo robíte. Proste ostaňte sami sebou, pretože nie ostatný s Vami musia žiť do konca života ale vy so sebou áno a ak sa budete meniť pre niekoho iného či pre niečo iné tak verte že časom budete nespokojní zo svojím život a sami sebou. Preto buďte sami sebou. 

2.) Buďte vďační za maličkosti. Ak budete vďační za maličkosti tak svet bude hneď krajší. Začnete ho vnímať z iného uhla a možno to hneď neuvidíte ale časom pochopíte že deň môže byť krajší aj vďaka obyčajnej maličkosti, ktorú pre Vás niekto spraví alebo ak dajme tomu neprší, či prší. To záleží na Vás ako to vidíte vy. 

3.) Makajte na sebe, svojich snoch a prestaňte obviňovať iných za svoje zlyhanie. Ak ste si stanovili nejaký cieľ tak na ňom proste makajte a neflákajte sa. A ak sa už chcete flákať tak neobviňujte druhých že oni môžu zato že ste ho nedosiahli. Nikto za vás Vám váš sen nesplní. 

4.) Nesúďte ľudí podľa prvého dojmu či vzhľadu. Niekedy sa stane že Vám určitý človek nepadne do oka ale ak ho lepšie spoznáte tak možno časom zistíte že ste si podobný, že máte rovnaké zaujmi a ste si podobný. Nikdy neviete čím si daný človek prešiel a preto ho nesúďte hneď ale snažte sa ho spoznať a spoznať jeho cestu. 

5.) Nezáviďte druhým a snažte sa im to priať. Kedysi v minulosti som bola ten typ človeka ktorý závidel že ľudia majú to čo ja nemám. Napr. viac komentárov na blogu, viac sledovateľov na youtube, dom, auto, spolupráce a podobne. Ale potom som si uvedomila že tí daní ľudia preto museli urobiť maximum aby boli tam kde sú a od vtedy im proste len poprajem všetko dobré lebo viem že si to zaslúžia. Ak sa však objaví niekto kto si nezaslúži to čo má tak to neriešim a tiež mu len poprajem všetko dobre. 

6.) Nereagujte hneď. Občas je dobre sa nadýchnuť a pre dýchať určité životné situácie alebo určité slová či komentáre. Ak tomu dáte čas a predycháte to tak sa môže stať že na danú vec zmeníte názor a začnete to brať z iného uhla pohľadu. 

7.) Buďte slušní a milí . Aj keď sa Vám zdá že máte ten najhorší deň za sebou tak buďte proste slušní. Nikdy neviete čím si prešli ľudia okolo Vás a či nemali ešte horší deň než vy. 

8.) Obklopujte sa ľuďmi ktorých máte radi. Ak sa budte obklopovať ľuďmi, ktorý sú negatívni tak sa dostanete časom do takého bodu že budete tú negativitu vypúšťať aj vy. Preto sa stretávajte s ľuďmi ktorý Vás podporia, rozumejú Vám a môžete sa na nich spoľahnúť. 

9.) Aspoň raz na deň si urobte čas pre seba. Nikdy ešte nikoho nezabilo ak si dal 10-20 minút pre seba. Je jedno či ste mamička alebo nie. Verte že aj 10 minút pre seba Vám dokáže zlepšiť náladu alebo posilniť. 

10.) Nesnažte sa byť perfektný. Nikdy nebudete perfektní, pretože každý má nejaké chyby a všetci sme iný. 

11.) Odmeňujte sa. Ak budete tvrdo pracovať a na jej konci dosiahnete úspech tak sa jednoducho odmeňte. Nemusia to byť vždy materiálne veci ale môže to byť aj napr kúpeľ, maska, kniha, meditácia a podobne.

12.) Správajte sa k ostatným tak ako chcete aby sa oni správali k Vám. Je to trochu klišé ale ani Vám by sa nepáčilo ak by Vám niekto nadával alebo Vás urážal.

13.) Nevzdávajte sa! Ak si dáte nejaký cieľ tak sa ho nevzdávajte aj keby ste 1000x spadli. Proste si len termín jeho splnenia posuňte ale nevzdávajte sa ho.

14.) Nebojte sa riskovať. Ako sa hovorí risk je zisk.

15.) Využite každú šancu. Nikdy neviete či sa Vám nejaká ponuka, šanca či výzva ešte objaví v živote a ak ju chcete prijať ale iný Vás odrádzajú tak si za ňou choďte. 

16.) Počúvajte svoju intuíciu. Toto neplatí len pre mamičky ale pre všetkých. Ak Vám vaša intuícia radí aby ste niečo spravili tak to spravte. 

17.) Učte sa. Je jedno koľko rokov máte a či chodíte ešte do školy. Proste sa vzdelávajte. Žijeme v dobe technológii, instagramu, youtube a internetu, preto je dobre sa vzdelávať. 

18.) Nikdy nie je neskoro sa ospravedlniť. Nech ste urobili už čokoľvek tak nikdy nie je neskoro povedať ,,prepáč, mrzí ma to" alebo sa len proste ospravedlniť.

19.) Čo ťa nezabije to ťa posilni. Ak Vás niečo zrazí na kolena tak si s toho vezmite to dobré. Nájdite v každej zlej situácii nájsť to dobré. 

20.) Nebojte sa. Ako ja hovorím za každým mrakom je slnko. Preto verím že všetko dobre dopadne aj keď to momentálne tak nie je. To zlé obdobie musí raz predsa skončiť.

21.) Nebuďte ovca. Nemusíte vždy zo všetkými súhlasiť. Majte vlastný názor a neprispôsobujte sa iným. Nebudete vždy všetkým sedieť, preto nebuďte ovcou.

22.) Neobetujte svoje šťastie. Vždy sa zamyslíte nad tým aký dopad bude mať vaše rozhodnutie na vaše šťastie. 

23.) Pomáhajte iným. Vždy pomáhajte iným aj keď máte sami málo. Jedného dňa sa Vám to vráti.

24.) Netrápte sa čo si o Vás myslia ostatní. Buďte najlepšou kópiou samých seba. Nie každý Vás bude mať rád a nie všetkým vyhoviete.

25.) Hovorte nie. Nebuďte osobou ktorá zakaždým hovorí áno.Prestaňte sa trápiť a uspokojovať ostatných. Začnite pozerať aj na seba. Buďte sebec. 

26.) Je lepšie ľutovať že ste niečo urobili, než ľutovať že ste to ani neskúsili. Občas je dobre urobiť aj to s čoho máme strach, pretože potom viete že žijete. 

27.) Je dobré ak ste trochu chamtiví. Nebojte sa požiadať o to čo chcete. Ak si to neopýtate vy tak môže prísť niekto kto sa nebude báť a opýta si veci po ktorých túžite vy.

28.) Úspech priláka hnev a závisť. Ignoruj to a buď vďační za neho.

29.) Každé ráno a večer poďakuj. Je jedno či veríte v boha, vesmír, karmu alebo neviem ako to nazývate vy. Ale vždy keď ráno vstanete tak poďakujte sa spánok, zato že ste sa zobudili, že vidíte, počujete, cítite vône a chute. To isté platí aj o večeroch. Buďte vďační a poďakujte za deň ktorý ste prežili, za ľudí s ktorými ste ho prežili a za všetko čo sa Vám v daní deň stalo.

30.) No a posledné pravidlo je: Užívajte si život, radujte sa a žite. 



























You Might Also Like

16 comments

  1. Přeji ti opožděně vše nejkrásnější k narozeninám! Dostala jsi krásné kytičky, určitě ti udělaly radost a moc ti to sluší! 30 bych ti rozhodně neřekla! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Opožděně přeji všechno nejlepší! Pěkný seznam... rozhodně máš pravdu, že by se těmito věcmi měl člověk řídit. Sama se spoustou těch bodů zatím ještě bojuju, ale na tom se zapracuje :)

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásné narozeniny! Přeji ti hodně zdravíčka a štěstíčka. I miminku 💕💕

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Všechno nejlepší k narozeninám. Hlavně hodně zdraví, oboum. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásné, přeji dodatečné vše nejlepší!
    Já letos oslavila 28 a musím říct, že by můj seznam vypadal skoro stejně. Sice stárneme a občas to je depresivní ale zase jsme o tolik moudřejší a já osobně jsem s každým rokem se sebou spokojenější a šťastnější a moje mamka v 52 říká, že se nikdy necítila lépe :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem. Máš mladú mamku teda :) Moja mala nedávno 69 rokov.

      Odstrániť
  6. Opožděně ti přeju všechno nejlepší k narozeninám :))

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To je krásný článek! Díky za něj a dodatečně přeji vše nejlepší k narozeninám. Snad sis ty krásné kulatiny hezky užila a čekalo tě samé rozmazlování. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe