MÔJ 3 TRÍMESTER

septembra 19, 2020





 

Ahojte Glam rodinka. 

Sme už nakonci môjho tehotenstva a preto Vám prinášam môj 3 trímester. Môj posledný trímester mi začal 11.6.2020 a do pôrodu som pribrala ďalšie 4 kg a maličká podľa druhého sona mala 1520g, podľa 3 zase  a podľa sona v nemocnici g. 

Čo sa týka mojej paniky chodenia von bol už ku koncu v poriadku a mohli ste to vidieť aj podľa toho že som sa trochu rozpísala na blogu a nafotila outfity vonku. Začala som chodiť s chalanmi vonku, na ihriská, ku vode a podobne. Ale to že mám zase ísť niekde a fotiť sa sama tak na toto som guráž ešte nedostala preto som vždy zobrala jedného synčeka zo sebou a ten mi robil fotografa. Občas ich to bavilo, občas nie, občas to bola sranda a občas utrpenie ale čo už sú to deti a nie každý deň je sviatok. 

Ako som už v 2 trímestri spomínala tak som sa pomaly nezmestila do žiadnych svojich nohavíc ale predsa len jedne nohavice som zapla až do posledného dňa a boli to skinny jeansy z Gate. Je to celkom sranda že práve tieto úzke nohavice sú top a zapnem sa do nich až do posledného dňa. Ďalšie nohavice ktoré som nosila boli lacláče ktoré ste mohli vidieť v článku o Lacláčoch a zvyšok sa točil okolo legínach, sukniach a šatách. Začala som mať aj rada svoje krivky a začala som nosiť trošku výstrihy. Proste som rada že aspoň tá moja plochá hruď sa zmenila a nabrala krivky ale zase nie som ten typ ktorý by išiel na plastiku. Toto je už na mňa veľa. Tým že mi nohy nepuchli tak som si obula aj občas opätky. 

Môj pohyb bol čím ďalej tým horší. Ako rada som začala chodiť vonku ale občas proste nebola nálada. Navyše mi bolo odporučaný oddych, pretože krčok bol mäkký. Keď som mala ísť niekde na dlhšie trasy tak som išla úplne pomaličky lebo už po krátkom čase som mala bolesti v podbrušku a občas sa to zopakovalo aj v noci. Občas to boli bolesti vaječníkoch čo doktor pripisoval tomu že maličká mi tlačí na tú stranu, občas to bola bolesť zase preto lebo som bola nafúknutá a nešlo to zo mňa von. Ak si neviete predstaviť čo to znamená, tak to znamená že máte zastavené vetry a tá bolesť verte či nie ale je hnusná a dosť bolestivá. Ak ste sledovali Kardashianky tak Kim pri prvom dieťatku mala tiež také silné bolesti v bruchu a nakoniec to boli práve tie vetry, no a to som mala občas ja. Navyše v noci sa mi ťažšie spalo pretože som mala nepokoj v nohách a aj keď mi doktor navýšil dávku magnézia tak to neprechádzalo a musel mi predpísať nové silnejšie magnézium ktoré som si musela sypať do vody. Občas to pomohlo ale tak či tak sa objavovali noci kedy som nemohla spať pre ten nepokoj v nohe. Vyrážky a svrbenie tela už pomaly ku koncu ustupovalo čo som si veľmi užila. Ale občas som mala nejaké také útrapy a o tých som Vám písala zase v článku o tehotenských útrapach. O jednej utrape som sa však zabudla zmieniť a to je dýchanie. Áno ťažšie sa mi dýchalo a najhoršie to bolo keď som musela mať v obchode rúško alebo u doktora. To som doslovne neznášala a dusila som sa s ním. Ale to že ste tehotná a máte také tie panické strachy že sa zadusíte kvôli rušku Vám nikto neospravedlní a neberie.

A máme tu tému doktorov. Zhruba od 8 mesiaca som navštevovala doktora každý 2 týždeň. Opäť mi robil sona, vyšetrenia zo spodu a v 36 tt my znova brali krv. Čo sa týka sona tak pohlavie nám povedal už zrhuba v 26 tt ale keďže som tomu neverila a o tom som zase písala v článku o pohlaví tak som to veľmi s vami nezdieľala. Ale asi keď mi to povedal už v 30tt a dokonca mi ukázal pohlavie tak som tomu pomaličky začala veriť. Aj keď mi v tom 30 tt povedal pohlavie tak som sa každé sono pýtala na pohlavie, či tam niečo nedorástlo, či to kávove zrnko sa nezmenilo na banán. Ale nezmenilo sa a tak sa nám konečne podarila malá Amélia. No a od posledného mesiaca som už každý týždeň navštevovala nemocnicu a poradne tam. 

Takže každý piatok som chodila na poradne do nemocnice kde som vždy odovzdala moč, urobili mi sono, vyšetrenie a monitor, ktorý zaznamenáva pohyby bábätka, srdiečko a kontrakcie. Pri prvej poradni mi povedal pán doktor že som otvorená na 4,5cm a napísal do papierov 7-8 hlavička nahlieva, čomu som vôbec nerozumela a aby toho nebolo málo tak sa ma sestrička pýtala že ako sa cítim lebo monitor zaznamenal vraj slabé kontrakcie. Samozrejme že som nič necítila a podľa pána doktora som ešte mala dokonca po prvej poradni porodiť do nedele, čo sa nestalo. Na druhej poradni sa vyšetrenia opakovali a zrazu mi bolo povedané že som otvorená na 1cm a do papierov mi zase bolo napísané že 8-9 hlavička náhliev. Pýtala som sa teda sestričky už čo to teda znamená a ona sama povedala že nevie, pretože je to starý doktor podľa ktorého to môže znamenať že som otvorená na toľko prstov, cm alebo je to stará miera a tá sa mení na cm, takže som na 2 cm. A na tretej poradni som bola otvorená na 3cm ale keďže už som bola 40tt tak mi povedali aby som prišla teda pondelok aj s taškou a že sa uvidí čo sa bude teda diať. Po príchode mi však v pondelok bolo oznámené že už nebudú zbytočne čakať a že mi teda pôrod vyvolajú aby sa niečo nestalo. A tak teda 14.9. 2020 mi bol pôrod vyvolaní a narodila sa nám krásna Amélia. Ale o pôrode samotnom Vám poviem v článku a videu o pôrode. 

To je všetko z môjho tehotenského denníka, ktorý teda ešte uzatvorím pôrodom. Dúfam že sa Vám môj tehotenský denník páčil. 

V kľude mi napíšte aké bolo vaše tehotenstvo. Či ste mali podobné tehotenstvo alebo úplne odlišné, lebo sama sa priznám že aj keď som čakala chalanov tak každé tehotenstvo bolo iné a úplne iné bolo teraz. 

 
[ YOUTUBE ]  //  INSTAGRAM ]  //   FACEBOOK ] 



You Might Also Like

12 comments

  1. K holčičce moc gratuluji, je nádherná! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Gratuluji k holčičce! :) Baví mě číst takové články, já ještě těhotná nebyla, ale za pár let určitě chci, tak ať vím, co mě čeká. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Ešte pribudne môj pôrod tak dúfam že sa nezľakneš :D

      Odstrániť
  3. Gratuluju ♥ Maličká je krásná jako obrázek ♥ A asi se jí u Tebe moc líbilo, když nechtěla jít ven :D :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Gratuluju! Amélia je krásné jméno ke krásné holčičce ❤️
    Gabux | Poslední článek

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc gratuluji k nádherné holčičce! Buďte všichni zdraví a do života malé Amélii jen to nejlepší.

    OdpovedaťOdstrániť

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe