AKO NOSIŤ RETRO DNES?

augusta 02, 2022

 



Ahojte Glam rodinka. 

Dnes tu mám pre Vás opäť článok zo sveta módy a tento krát to bude opäť niečo z histórie. Keď som bola raz v jednom sekáči, tak som tam zbadala tieto šaty a hneď mi mysľou prebehlo, že toto sú presne šaty, ktoré nosili ženy v retro filmoch. Ale popravde, vieme my vôbec, čo je to retro štýl? Od kedy je tu a kedy skončil? A toto Vám dnes trochu ozrejmím. 

Samotné slovo RETRO znamená nejaký návrat k minulosti, konkrétne k 60. 70. 80. rokov. Napr taká Amy Winehouse, propagovala typický makeup a účes s tej doby. V tej dobe boli obľúbené výrazné farby, vzory boli väčšie a výstrihy skromnejšie. K retru alebo teda k tejto dobe patria aj veľké nadýchané sukne s mnohými spodničkami. Sukne však neboli príliš dlhé, ale len po kolená, no a ak ste bola pracovitá žena tak ste zase nosili obtiahnuté pencil sukne, ktoré siahali po lýtka. V 70 rokov zase prišla do obľuby biela farba a bolo jedno či ste mali biele topánky, ponožky, tuniky, či klobúky, proste biela bola farbou 70 rokov. To popredia sa dostali aj vestičky, tuniky a šaty v štýle mini shift. No a máme tu 80 roky, na ktoré spomíname ako obdobie princezny Diani. V tej dobe bola veľkou ikonou. Ale, aby sme nehovorili len o tejto krásnej princeznej srdci a ľudu, tak v tej dobe prišlo do módy zvonáče. A ak Vás zaujíma téma zvonáčov a hippies tak si bežte prečítať môj starší článok, ktorý nájdete >> TUNA <

My už však žijeme v 21. storočí a mnoho žien stále miluje retro oblečenie. Ako však skombinovať s moderným? Pre retro sú známe aj bodky, ktoré boli veľkým hitom zhruba rok dozadu. Preto je veľmi jednoduché tento vzor skombinovať. Napr taká bodkovaná blúzka, pencil sukňa, alebo Áčková sukňa, či dokonca nohavice, rifle alebo elegantné nohavice s opaskom, lodičky, tenisky, kabelka a nejaké doplnky. Tento samotný vzor je veľmi ľahko kombinovateľný. K tejto dobe patria aj oversize okuliare, ktoré by som dnes skôr volila len pre tie ženy, ktoré majú na to tvar tváre. Nechcete, predsa vyzerať ako mucha puk. Zvonáče sú dnes tabu, ale nahradili ich rovnako široké nohavice so zvýšením pásom. Výrazné náušnice, skôr k jednoduchému outfitu alebo ak chcete zaujať a upútať pozornosť na krásnu pleť. 

Tak a to je asi tak všetko z retro štýlu. 


MÁTE DOMA NIEČO V TOMTO ŠTÝLE? CHCELI BY STE ŽIŤ EŠTE V TEJ DOBE? 


OOTD: DRESS: SECOND HAND TEREZKA 

SHOES: ROUZIT

BAG, SUNGLASSES: GATE 

HAT: CCC












You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe