AKÁ BOLA MÓDA MAFIE

októbra 31, 2022




 Ahojte Glam rodinka.

Ak sledujete môj youtube a čítate moje články pozorne, tak ste si všimli že ma zaujíma história módy. Preto aj dnešný článok bude z histórie. Skôr než sa začítate do článku tak si skúste tipnúť podľa outfitu, s ktorého obdobia ale ktorým štýlom sa bude dnešný článok riadiť. 

Ak ste tipovali že pôjdeme do 30. rokoch, kde sa trochu zameriame na obdobie mafie, tak máte pravdu. Presnejšie sa presunieme do Chicaga, kde práve v 30. rokoch bol tento štýl veľmi populárny, mafia mala voľnosť, bol to život plný zábavy a luxusu. V 20. rokoch bola veľmi populárna Coco Chanel a jej chlapčenský štýl.

Dámske kostými so sukňami, opätky a trvdené vlny. Páni nosili elegantné obleky, košele, klobúky, kožené topánky, traky a saká. Proste klasická móda mafiánov. V tej dobe však páni museli mať pravé kožené topánky, ktoré boli buď klasicky čierne lakované alebo potom boli v dvoch farbách hnedej. Musíme si priznať že možno práve preto nás aj dnešný zlý chlapci priťahujú viac. Chlapi v tej dobe boli proste elegantný. Nejaký level mafiána ste poznali podľa značky obleku a topánok. Čím drahší oblek, tým sa predpokladalo že je pán z vyššej mafianskej vrstvy. Každému záležalo natom aby mali krásne naleštené mokasíny. Ak ste boli poskokom tak ste nosili o niečo menej kvalitné mokasíny v hnedej farbe, ktoré mali na sebe dierky. Preto sa veľa krát stalo, že o život prišli práve poskokovia, pretože ich bossovia vyslali ako také návnady. Traky pánom slúžili na zbrane, ktoré si mohli takto zamaskovať pod sako alebo potom nosili aj gumičky na kotníkoch, kde si schovávali malé revolvery. 

Samozrejme že v tejto dobe si nezarobili len poriadny krajčíri, módny návrháry ale aj klobučníci. Klobúky boli tiež poznávaciou značkou. Len málo kto si mohol dovoliť kvalitný plstený klobúk. Dokonca sa v niektorých článkov píše, že práve podľa klobúka vedeli o ktorého mafiana išlo, ak ho niekto zabil. Keďže mafiáni boli veľmi známi tým že mali samopale, ktoré mnoho krát poničli tváre svojích obetí, tak práve kvalitné mokasíny, klobúk alebo oblek boli poznávaciou značkou. 

Čo si teda do dnešnej doby nesieme? Veľa žien ako aj ja, miluje tieto krásne nohavice s vysokým pásom, na traky alebo aj bez. Najštýlovejšie sú s gombíkmi na brušku. Košele, ktoré tvoria jeden z hlavných kúskov, ktoré nám nesmú chýbať. No a klobúky. Nie je nič lepšie ako kvalitný plstený klobúk. Ak neoslavujete Halloween tak tu máte aspoň trochu historie. Ale ak idete na párty, tak verím že aj taký mafiánsky kostým bude vynikať a kúsky určite nájdete veľmi ľáhko v každej skrini. 

MÁTE NIEČO S TOHTO ŠTÝLU? POZNÁTE NEJAKÉ FILMY S TOUTO TÉMATIKOU? 


OOTD: HAT, SHOES, BAG: GATE
SHIRT: SECOND HAND
TROUSERS: FACTCOOL













You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe